Autorităţile cred că aceştia urmau să fie vânduţi pe piaţa neagră pentru remedii specifice medicinei chineze tradiţionale.
Călugării budişti care au grijă de acest sanctuar erau deja bănuiţi de trafic de animale aşa că de luni poliţia a început să mute cele 137 de feline în grădini zoologice.
Wat Pha Luang Ta Bua din provincia Kanchanaburi, numit și "Tempul Tigrilor", avea mare succes la turiștii străini, încântați să se fotografieze alături de feline. Pentru a lua micul dejun alături de tigri și călugări, un turist trebuie să plătească 355 de dolari, potrivit site-ului oficial al templului.
Reprezentanții templului au respins până acum acuzațiile de rele tratamente aplicate animalelor și de trafic de animale. Călugării explicau că apatia tigrilor, cu care turiștii făceau selfie-uri, nu se datora drogurilor, ci dresajului, scrie Agerpres.
În ceea ce privește puii de tigru congelați, Edwin Wiek, apărător al drepturilor animalelor care solicită de multă vreme închiderea templului, menționează pista unui trafic legat de așa-zisele virtuți magice ale tigrului în credințele populare asiatice.
Pe pagina sa oficială de Facebook, templul a arătat că se întâmplă des ca puii de tigru să moară la scurt timp de la naștere, fără să explice totuși motivele congelării. "În loc să fie incinerați, puii morți au fost congelați" din 2010, s-a mulțumit să spună reprezentanții templului, asigurând că animalele congelate nu erau destinate traficului.
Autoritățile au mai încercat să preia tigrii, în aprilie 2015, ca urmare a faptului că templul nu deținea actele necesare, dar călugării s-au opus atunci, amintește AFP.