Dezvoltatorii imobiliari au speculat la maximum spaţiul aparent departe de poluarea oraşului, care s-a dovedit însă prea aproape de groapa de gunoi. De câţiva ani, locatarii zonei reclamă faptul că numai iarna pot respira în voie. Numai anul trecut, inspectorii de mediu au amendat cu 175.000 de lei firma care ar fi trebuit să se asigure că prezenţa gunoiului nu deranjează pe nimeni. Abia a început anul, şi primul control arată că la Rudeni-Chiajna sunt aceleaşi probleme.
Pe scurt, instalaţia de producere a biogazului nu pare să fie în stare să respecte parametrii de lucru asumaţi, aşa că mirosurile insuportabile îi exasperează pe locuitori de primăvara până toamna. O altă problemă este faptul că gunoiul nu este depozitat conform normelor de mediu, iar incinerarea nu rezolvă mare lucru. Aşa că sunt posibile măsuri drastice.
„Putem să notificăm Agenția pentru Protecția Mediului, organul care a emis autorizația și o poate suspenda timp de 6 luni până rezolvă toate problemele”, a declarat Marian Borondel, comisar la Garda Națională de Mediu.
Locuitorii din Chiajna, Dragomirești şi din Cartierul Militari reclamă continuu mirosul puternic al aerului care le otrăveşte viaţa.
Digi24 a încercat să obţină un punct de vedere de la reprezentanții firmei responsabile de groapa de gunoi, dar aceştia au evitat discuţia.
Groapa de Gunoi din Chiajna funcționează din anul 2000.