Să poţi să ai oricând acces la email sau la profilul de pe Facebook a ajuns aproape o regulă în viaţa fiecărui posesor de telefoane inteligente. Milioane de oameni au zilnic după ei cel puţin un dispozitiv mobil, pe care îl verifică frecvent şi, de multe ori, folosesc mai multe astfel de aparate în acelaşi timp. Indiferent dacă este vorba despre smartphone, tabletă, telefon mobil, smartwatch sau brățară fitness, dispozitivele mobile inteligente sunt cumpărate mai ales de cei care au până în 35 de ani.
Cei de peste 55 de ani au în cele mai multe cazuri telefoane mobile simple, pe care le folosesc strict pentru funcţia lor de bază. Adică cea de apelare şi, rareori, trimis şi sms-uri.
Dispozitivele mobile schimbă modul în care oamenii comunică, lucrează și se distrează, iar o mare parte din investiţiile în tehnologie merge către aplicaţiile mobile. Cel mai des folosite sunt aplicaţiile pentru jocuri sau educaţie, iar cel mai rar cele de muzică şi lifestyle, sănătate, fitness şi divertisment. Cu cât înaintează în vârstă, posesorul de telefon inteligent foloseşte aplicaţiile de finanțe, business și călătorii.
Românii folosesc dispozitivele mobile peste tot, de la primele ore ale dimineţii, şi le verifică de zeci sau chiar de sute de ori pe zi. De exemplu, peste 65 la sută dintre cei care au smartphone îl verifică la nici o jumătate de oră după ce se trezesc.
În România sunt în jur de 7,5 milioane de telefoane inteligente, iar asta înseamnă că cel puţin trei milioane de români sunt conectaţi la tehnologie între două şi şase ore pe zi.