Cine este Peter Todd, persoana identificată într-un documentar HBO ca fiind misteriosul creator Bitcoin

Data publicării:
Peter Todd
Dacă Peter Todd este Satoshi și ar mai avea acces la portofoliul inițial al creatorului Bitcoin, el ar fi unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă. Captură foto: X

Un nou documentar difuzat de HBO susține că a rezolvat una dintre cele mai mari mistere din lumea criptomonedelor: identitatea reală a inventatorului Bitcoin. Potrivit realizatorului documentarului, ar fi vorba despre Peter Todd, un expert cripto din Canada, scrie BBC.

Singura problemă cu această teorie este că Todd respinge clar afirmația. „Nu eu sunt Satoshi Nakamoto”, a scris Todd pe contul său de X (Twitter).

Dacă Satoshi mai deține controlul asupra portofoliului său de criptomonede, el ar fi unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Peter Todd este un dezvoltator important al Bitcoin și a fost creditat cu multe inovații în cadrul primei și celei mai mari criptomonede din lume.

Înainte de difuzarea documentarului, peste 44 de milioane de dolari au fost pariați pe site-ul de pariuri cripto Polymarket în încercarea de a ghici numele celui care va fi identificat drept Satoshi.

Cullen Hoback, care a încercat în trecut să afle identitatea reală a lui Q, creatorul conspirației QAnon, a spus că a ajuns la această concluzie după ani de zile de cercetări și interviuri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Una dintre dovezile prezentate este o postare online făcută de Todd care părea a fi o continuare a unui alt mesaj postat de Satoshi.

Un alt indiciu a fost o afirmație făcută de Todd, care a spus mai demult că a distrus un număr uriaș de monede digitale în mod intenționat.

Potrivit unei teorii, Satoshi a distrus în mod intenționat accesul la uriașa cantitate de bitcoini care au fost folosiți inițial pentru a porni această criptomonedă.

Acele 1,1 milioane de monede digitale, reprezentând 5% din toate monedele bitcoin, ar avea o valoare uriașă azi, dar nu au fost niciodată cheltuite sau transferate.

Todd susține că istoricul postărilor sale online indică faptul că nu a fost implicat în crearea Bitcoin pentru că era „prea ocupat cu școala și munca”.

Adam Black, unul dintre principalii dezvoltatori Bitcoin și un alt potențial candidat pentru rolul lui Satoshi, a postat pe X înainte de difuzarea documentarului: „Nimeni nu știe cine este Satoshi, iar ăsta este un lucru bun.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Filmul despre Donald Trump, cu actorul român Sebastian Stan, vine ca un trăsnet în prag de...
Digi FM
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță în fiecare lună. El și fosta soție s-au despărțit după 20 de...
Pro FM
Ana Baniciu, criticată după ce și-a luat fiul de patru luni la o petrecere: "Ce tâmpenie să duci copilul în...
Film Now
I-a lăsat pe toți cu gura căscată! Brooke Shields, într-o rochie mini, verde neon, la 59 de ani. Picioare...
Adevarul
Piatra de moară a parentingului modern. Concluzia unui medic: „Părinți mai stresați de muci decât românii nu...
Newsweek
Casa de pensii face anuntul așteptat de pensionari. Am virat banii! La ce oră intră vineri pe card?
Digi FM
Radu Vâlcan, urare originală de ziua Adelei Popescu: "O să mă certe că o arăt așa". Ce spunea actrița despre...
Digi World
O lună fără alcool îți poate îmbunătăți sănătatea? 5 schimbări pozitive pe care le-ai putea observa
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Jennifer Lopez, primul interviu după divorțul de Ben Affleck: „Nu pot să caut fericirea în alți oameni”...
UTV
Vezi cum arata Luca, fiul lui Victor Cornea. Micutul a fost prezent la aniversarea Ellei Burcea Balan