Tudor Rad proiectează jocuri pe calculator de când avea 16 ani. Iar la 21 deschidea primul studio de creaţie. În această aventură i s-au alăturat şi doi prieteni şi au reuşit să dezvolte şase site-uri cu mii de jocuri pentru copii.
„Eram cu buzunarele goale şi am pus cărămidă peste cărămidă, am reinvestit fiecare bănuţ pe care l-am avut initial ca să creştem portalurile astea”, spune el.
„Suntem foarte mândri că am reuşit să facem brandurile astea în România, sub un brand românesc şi cu finanţare românească”, adaugă Tudor Rad.
Cele mai căutate sunt jocurile în care fetiţele se pot transforma în designeri de modă sau hair style-işti.
„Dezvoltăm circa 30 de jocuri pe lună”, spune Paul Mureșan, un alt dezvoltator de jocuri video.
Tinerii programatori nu au câştigat doar bani frumoşi, ci şi faimă. Impresionate de succesul lor, mai multe firme din Statele Unite ale Americii şi Europa de Vest le-au propus să colaboreze. Iar faptul că au fost aleşi ei înseamnă mult.
„În ultimii doi ani, piața de game-development din România s-a triplat. Există în prezent peste 5.000 de dezvoltatori la nivel de ţară”, spune Andrei Istrate, preşedintele Asociaţiei Române a Dezvoltatorilor de Jocuri.
Programatorii care au creat portalurile pentru jocuri online estimează o cifră de afaceri de peste 1,2 milioane de dolari anul acesta.
În domeniul dezvoltatorilor de jocuri şi salariile sunt atractive. Un programator începător câştigă 1.000 de lei pe lună şi în câţiva ani poate primi şi de 10 ori mai mult.