Boeing se apucă de făcut telefoane, dar unele speciale. Aparatele devin inoperabile dacă se încearcă deschiderea neautorizată a carcasei. Boeing promite o securizare maximă a convorbirilor şi ştergerea totală a datelor în caz de furt. Producătorul de avioane convertit în gadgetar exploatează o nişă care s-ar putea să fie viitorul: obsesia securităţii în comunicaţiile mobile. După scandalul NSA, de asculatare a telefoanelor, dar şi de frica hackerilor, oamenii vor acum să aibă acces la dispozitive care îi pun la adăpost.
Boeing ar putea să aibă totuşi un avantaj în faţa unor producători tradiţionali de telefoane. Poate nu se pricepe la a face gadgeturi, dar este foarte bun în securizarea comunicaţiilor.
Din cauza caracteristicilor legate de securitate, Boeing a furnizat detalii restrânse despre operatorii temecom sau producătorul cu care colaborează. De asemenea, nu a informat asupra preţului sau datei la care ar putea fi disponibil.
Grupul a anunţat, însă, că a început activitatea de marketing prin prezentarea dispozitivului unor potenţiali clienţi.
Potrivit site-ului Boeing, telefonul poate fi configurat pentru a se conecta cu senzori biometrici sau sateliţi. Alte dispozitive care pot fi ataşate cresc durata bateriei sau permit încărcarea cu energie solară.
Producatorul american a lucrat timp de trei ani la dezvoltarea aparatului. Boeing se ocupă deja de securizarea comunicaţiilor la bordul Air Force One, aeronava preşedintelui Statelor Unite.