Ovidiu Popescu este unul dintre cei 44 de analiști consultați de revista americană Fortune și al doilea analist de origine română, după Horace Dediu.
„Am investit masiv în acţiuni Apple pentru că sunt convins că este o oportunitate unică în viaţă. Am cumpărat primele acţiuni în 2005. Am făcut o grămadă de bani, dar am şi pierdut foarte mulţi în crash-urile recente, din 2008 şi 2013. Îmi public estimările din pasiune, dar învăţ foarte mult studiindu-le cifrele financiare de la un trimestru la altul. Nu fac o profesie din oferirea de predicţii precise, dar ştiu tot timpul de ce profiturile lor cresc sau nu. Este o zonă foarte complexă şi pot pierde ore întregi discutînd despre asta”, a spus Ovidiu Popescu pentru măr.ro.
El a investit în acțiuni Apple, a câștigat de pe urma lor dar a și pierdut. Cu toate acestea, el consideră că Apple este liderul global al unei revoluții 2.0, asemănătoare cu cea a revoluției industriale din secolul al XIX-lea, care abia se află la început și care, estimează el, va dura cel puțin 40 de ani.
Analistul mai crede că a investi în acțiuni Apple acum este echivalent cu a investi în acţiuni ale companiilor de căi ferate, petroliere, producătoare de electricitate sau în producătorii de automobile, în perioada în care cele patru industrii au luat avînt, între 1860 şi 1930. Valul tehnologiei mobile, spune el, abia a început să se mişte şi va evolua rapid în următorii zece ani.
„Ovidiu Popescu vede Apple dincolo de telefoanele, tabletele şi computerele pe care le vedem la rafturi. Compania a depus cereri pentru mii de patente. Multe au legătură cu echipamentele produse – unele ţin de baterie, altele de ecran, procesor sau de procesul de producţie. Cu toate acestea, există sute de alte patente ce nu au nici o legătură cu businessul pe care îl face compania”, mai scrie măr.ro.