Europa trimite o misiune către Venus

Data publicării:
Sonda spațială EnVision.
Călătoria sondei europene spre Venus va dura 15 luni.

Agenția Spațială Europeană (ESA) a anunțat că a aprobat trimiterea unei sonde pe orbita lui Venus, după 2030. Anunțul vine după ce și NASA a spus că va trimite două misiuni către cea mai fierbinte planetă din Sistemul Solar. Venus este o destinație foarte interesantă, sondele ajung mai ușor la ea decât la alte planete și totul este și mai palpitant, după ce în 2020 s-a discutat pe larg despre teoria cum că ar putea să existe viață acolo, scrie HotNews.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Călătoria sondei europene spre Venus va dura 15 luni, și odată ajunsă va face o orbită completă în 92 de minute, la altitudini ce variază între 220 și 540 km.

Venus este cea mai apropiată planetă de Terra, distanța fiind de 38-40 milioane de kilometri.

Sonda EnVision va avea un pachet bogat de instrumente, inclusiv spectrometre pentru a studia atmosfera, suprafața, gazele din atmsoferă și schimbările legate de vulcanii activi.

Venus este cea mai apropiată planetă de Pământ și este extrem de strălucitoare pe cerul nopții. Nu este însă și o planetă pe care să putem vreodată trăi, temperaturile trecând de 450 de grade Celsius, iar presiunea atmosferică este de aproape 100 de ori mai mare decât pe Terra.

Un mare mister ține de faptul că, deși Venus este de dimensiunea Terrei și are compoziție asemănătoare, a avut un destin atât de diferit, iarAgenția Spațială Europeană este interesată să afle cum a ajuns Venus așa, dacă este încă activă geologic, și dacă a putut găzdui acum foarte mult timp oceane sau chiar forme de viață microscopice.

Citiți mai multe amănunte despre acest subiect pe HotNews.ro.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri