Iohannis, despre eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA: Semnele nu sunt rele

Data publicării:
iohannis 3
Foto: Administrația Prezidențială captură foto

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri la New York, că „semnele nu sunt rele” în legătură cu eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA. Șeful statului a adăugat că toată aceastăchestiune ţine de „aşa-anumita rată de refuz care trebuie să fie suficient de mică”.

„S-a lucrat foarte intens pe conștientizare, pe informarea publicului, și se pare că avem șanse și aici. Sigur, urmează încă analize, măsurători, concluzii. Dar pot să spun că sunt foarte mulțumit de cum s-a lucrat în această speță. Și cei de acasă s-au străduit foarte tare, și cei de aici s-au străduit foarte tare. Și chiar cred că informarea publicului a fost punctul cheie pentru a avea o rată de refuz mult, mult mai mică. Știți că întreaga chestiune ține de așa-anumita rată de refuz care trebuie să fie suficient de mică. Semnele nu sunt rele”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat care sunt perspectivele pentru renunțarea la vize pentru SUA, în contextul în care românii așteaptă o decizie în acest sens, înaintea participării la Adunarea Generală a ONU.

Chestionat despre o perspectivă, șeful statului a răspuns: „După ce avem primele rezultate, putem să discutăm și despre asta”.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri