Un tânăr de 24 de ani și-a cumpărat o insulă privată în Finlanda, mai ieftină decât o garsonieră. Ce vrea să construiască acolo

Data actualizării: Data publicării:
banca ancorata pe o insula din Finlanda
Foto: Profimedia

Oliver Russell, un student de 24 de ani din Finlanda, și-a cumpărat o insulă privată pe care vrea să construiască o cabană și o saună, relatează Business Insider. Prețul pe care l-a plătit este mai mic decât costul unei garsoniere în orașele mari din România sau decât al multor mașini noi.

Finlanda are 178.000 de insule. Cea cumpărată de Russell, care e pe jumătate american și pe jumătate finlandez, este nelocuită și se află în mijlocul unui lac. Când a mers prima dată acolo, în martie, a străbătut pe jos cei 50 de metri de la țărm, pe suprafața înghețată a lacului. Agentul imobiliar i-a spus că nimeni nu a mai pus piciorul pe acea insulă de mai bine de 10 ani.

„E pace și liniște”, a spus Russell pentru Business Insider. El nu a vrut să spună numele insulei, din motive de confidențialitate.

Insula – scoasă la vânzare cu 33.000 de euro – a fost o oportunitate pentru Russell de a-și îndeplini visul din copilărie: își dorea un loc în care să-și petreacă vacanța de vară în Finlanda. Tânărul a făcut o ofertă de 28.000 de euro, care a fost acceptată.

Russell a cumpărat insula cu intenția de a-ș construi o cabană și o saună împreună cu iubita lui, Helena Tomaszewska, în vârstă de 20 de ani.

În Finlanda, există aproximativ o saună la fiecare două persoane. De obicei, saunele arată ca niște colibe căptușite cu lemn, încălzite cu lemne sau electricitate la temperaturi de până la 100 de grade Celsius.

Este un proiect ambițios, având în vedere că cei doi tineri nu au experiență în construcții. Totuși, după ce s-au uitat la multe clipuri pe YouTube, Russell și Tomaszewska sunt încrezători că pot duce la capăt proiectul.

Dar nu toți au fost la fel de entuziasmați ca ei.

„Cei mai mulți oameni mi-au spus: Ce faci? De ce? Pare o nebunie. Dar eu mă simt norocos”, a spus el.

Russell a crescut în Laguna Beach, California, dar și-a petrecut cea mai mare parte a vacanțelor de vară în Finlanda, la rudele de partea mamei sale. I-a plăcut atât de mult, încât a decis să facă facultatea la Helsinki, unde a cunoscut-o, de altfel, pe iubita lui.

El a văzut că cei mai mulți finlandezi fie dețin, fie cunosc pe cineva care are o casă de vacanță lângă un lac, unde oamenii petrec săptămân întregi la pescuit, plimbându-se cu caiacul sau înotând în lunile mai calde.

Până când își vor construi cabana, Russell și Tomaszewska au montat un cort mare pe insulă, mobilat cu un pat, o masă și scaune. Au suficient spațiu pentru hainele, mâncare și alte bunuri. Își aduc provizii pe insulă cu barca.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un copil de 12 ani, fără ezitare, a luat arma și a tras pentru a-și salva tatăl din...
Digi FM
Petra, tânăra nevăzătoare care știe 6 limbi străine, s-a căsătorit în Grecia: „Nu-mi vine să cred că sunt...
Pro FM
Cea mai mare temere a lui Miley Cyrus după ce a fost acuzată că a plagiat o piesă a lui Bruno Mars. Legătura...
Film Now
Au trei copii și se iubesc de peste 25 de ani. Ce a răspuns Don Johnson când a fost întrebat care sunt...
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
Newsweek
Anca Agemolu, diva muzicii, sacrificiu din iubire. Gestul crud făcut de comuniști la adresa ei
Digi FM
Fiica Andreei Marin vrea să plece din România. "O susțin cu tot sufletul, dar nu-mi e ușor"
Digi World
Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de...
Digi Animal World
O vulpe și un bursuc, prietenii neobișnuiți ai unui câine. Imaginile adorabile te vor topi
Film Now
Cum arată și ce face astăzi Frances Fisher, mama lui Rose din „Titanic”. Actrița are o fiică împreună cu...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei