Ei vor primi interdicţii de călătorie, iar activele din Uniunea Europeană le vor fi îngheţate. Mai multe state din fostul bloc sovietic au cerut sancţionarea ministrului apărării din Rusia, dar nici numele său, nici al altor oficiali de rang înalt nu vor apărea pe listă.
Potrivit surselor Reuters, ruşii vizaţi de sancţiuni sunt toţi din eşalonul doi sau trei al administraţiei Putin.
Săptămâna trecută, noul guvern al Greciei s-a dovedit un potenţial obstacol în aplicarea unor măsuri mai aspre împotriva Rusiei. Şi alte voci au cerut un tratament mai blând, iar diviziunile interne ar putea împiedica Europa să acţioneze mai ferm.
Ultimele sancţiuni sunt răspunsul la escaladarea violenţelor din estul Ucrainei. Însă vin într-un moment în care mai mulţi lideri pun accentul nu pe o pedeapsă greu de suportat, ci invers, pe limitarea sancţiunilor în schimbul cooperării Rusiei.
Eforturile diplomatice de a rezolva criza din estul Ucrainei se intensifică. Mâine, preşedintele francez, Francois Hollande, şi cancelarul german, Angela Merkel, vor face o vizită oficială la Moscova, unde îl vor întâlni pe președintele Vladimir Putin.