"Toţi suntem Charlie!", scrie publicaţia Le Figaro. Uniţi de durere, francezii au ţinut ieri doliu naţional pentru cei 12 oameni care au murit în atacul asupra publicaţiei de la Charlie Hebdo. Timpul s-a oprit în loc, iar ca răspuns la barbaria de neînţeles, oficiali şi oameni simpli au adus un omagiu celor 12 persoane ucise.
Sub titlul "Teroare în Paris" jurnaliştii de la The Economist scriu un amplu editorial în care afirmă că islamiştii încearcă să asasineze libertatea de exprimare. Însă este periculos să îi privim cu suspiciune pe toţi musulmanii pentru că ne-am întoarce la o perioadă specifică războaielor sângeroase din Evul Mediu, conchide The Economist.
Publicaţia britanică The Guardianpublică povestea lui Georges Wolinski, spusă de fiica acestuia. Elsa a publicat pe instangram o fotografie în care apare biroul tatălui său, o hârtie şi un creion. O foaie albă care aşteaptă o caricatură, iar lângă mesajul - tatăl meu nu mai este, dar numele de Wolinski rămâne. În vârstă de 80 de ani, Georges Wolinski era un caricaturist de excepţie, iar fiica lui a mărturisit cu lacrimi în ochi că pentru ea cea mai groaznică imagine este aceea a tatălui ciuruit de gloanţe. În finalul interviului, fiica lui Wolinski spune că nicio armă nu poate ucide ideile.
Teroriştii de la Paris erau profesionişti, antrenaţi şi ştiau exact ce aveau de făcut, scriu jurnaliştii germani de la publicaţia Die Welt. De aceea, atentatul s-a desfăşurat cu rapiditate şi precizie.
Coperta viitorului număr din The New Yorker nu mai are nevoie de niciun comentariu. Turnul Eiffel este înfățișat sub forma unui creion pentru caricaturi.