Starea de sănătate a româncei rănite în atacul terorist de la Londra s-ar putea ameliora în perioada următoare. Plămânii ei au început să se vindece, anunţă postul de televiziune BBC. Tânăra nu şi-a recăpătat cunoştinţa, dar starea ei este stabilă, după ce a suferit o intervenţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge. Mama iubitului ei a povestit, pentru presa de la Londra, cum a aflat despre atac.
Rudele şi prietenii românilor răniţi la Londra au aflat despre atacul terorist de la televizor. Nu s-au gândit însă că tocmai cei dragi lor s-au transformat în ținte pentru un terorist.
„L-am sunat imediat ce am aflat de la știri ce s-a întâmplat. Era încă pe pod, striga întruna că nu o găsește pe Andreea, că nu știe unde se află. Mi-aş dori ca el să vină acasă, dar nu se poate despărţi de ea. Nu este pregătit emoţional să revină. Nu o va lăsa acolo și e normal! Andreea e o persoană extraordinară și ne rugăm pentru amândoi", a povestit mama românului pentru presa britanică.
Şi prietenii cuplului aşteaptă veşti de la cei doi tineri.
„Nu pot explica ce am simțit când am văzut la știri! Erau un cuplu normal, iar șansele de a li se întâmpla asta erau de una la un milion! Cred că este foarte greu pentru Andrei. Cred că se simte distrus. (...) L-am sunat, dar nu a răspuns la telefon. Abia dacă vorbeşte cu cineva”, a spus un prieten de-al cuplului.
Românca rănită era în vacanţă la Londra împreună cu iubitul ei, care avea de gând să o ceară de soţie. În momentul atacului, cei doi se aflau pe Westminster Bridge. Tânăra a fost lovită în plin cu maşina de terorist şi a fost aruncată în Tamisa. Un echipaj al autorităţii portuare a scos-o din apă.
Între timp, autorităţile din Marea Britanie continuă ancheta şi au făcut o nouă arestare, în urma unor percheziţii în Birmingham. E vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani, suspectat că pregătea mai multe acte teroriste. Iniţial, 12 persoane au fost arestate în cazul atacului de la Londra, dar doar trei au rămas în custodia poliţiei.
Presa de la Londra scrie că autorul atacului a folosit aplicaţia de mesaje instant WhatsApp cu doar două minute înainte să intre cu maşina în mulţime. Este motivul pentru care oficialii britanici cer acum ca serviciile secrete să poată intercepta şi conversaţiile purtate prin astfel de programe, dacă au suspiciuni că e vorba despre comiterea unei infracţiuni.
„Nu trebuie să existe loc unde teroriştii se pot ascunde. Trebuie să ne asigurăm că organizaţii ca WhatsApp şi multe altele ca ea să nu asigure un loc secret unde teroriştii pot comunica”, a spus ministrul britanic de interne, Amber Rudd.
Citiți și: Atac terorist în 82 de secunde
Atac în Londra | Adevărata poveste a femeii musulmane care trece „nepăsătoare”
Povestea românilor răniți în atacul de la Londra