Andrei Burnaz și Andreea Cristea sunt românii care au fost răniți în atacul terorist de la Londra. Cei doi se aflau la Londra în vacanță cu ocazia zilei de naștere a românului. Amândoi se aflau pe Podul Westminster când un bărbat a intrat cu mașina în mulțime. Tânăra de 29 de ani a fost grav rănită, a suferit deja o intervenție chirurgicală, și acum este în stare critică la un spital din Londra.
Românca a fost lovită cu mașina de terorist și aruncată în Tamisa, de unde a fost recuperată ulterior de echipele de salvare și dusă la spital. În cursul nopții a suferit o operație pentru îndepărtarea unui cheag pe creier, iar a doua zi de dimineață a fost transportată la un alt spital pentru a i se face investigații mai amănunțite la plămâni. Ea se află în continuare în stare critică, a anunțat ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache.
„Probleme critice rămân cu funcția plămânilor, de aceea medicii au decis transferul ei la un alt spital din Londra, ceea ce sa- întâmplat în dimineața asta, acolo unde există infrastructura medicală necesară pentru investigații mai extinse asupra situației plămânilor. Starea ei rămâne în continuare critică. Familia se afla în drum spre Londra și urmează să îi acordăm familiei toată asistența necesară pentru a intra în legătură cu medicii”, a spus ambasadorul.
Andrei Burnaz a fost și el rănit în urma atacului, dar acum se află în afara oricărui pericol. Bărbatul a fost externat în această dimineață.
Andreea Cristea este arhitectă și Andrei Burnaz este inginer. Cei doi tineri urmau să sărbătorească, vineri, ziua de naștere a lui Andrei Burnaz. Mai mult, un prieten de-al tânărului a spus că Andrei plănuia să o ceară în căsătorie mâine.
Românii urmau să se întâlnească cu un prieten, Patrick Tracey din Derbyshire, care a spus pentru The Telegraph: „nu au mai ajuns. I-am sunat și am auzit strigăte și am știut că ceva nu este în regulă. Sunt în stare de șoc”.
Premierul Theresa May a spus că printre persoanele rănite se numără trei polițiști, dintre care doi sunt în stare critică, 12 cetățeni britanici, trei copii francezi, doi români, patru sud-coreeni, doi greci și câte un cetățean din Germania, Polonia, Irlanda, China, Italia și SUA.