William Salice, inventatorul oului Kinder, a murit joi seară la vârsta de 83 de ani la Pavia, în nordul Italiei. Anunțul a fost făcut de fundația „Color your life" pe care a înființat-o pentru a-i sprijini pe tineri, relatează Agerpres.
Angajat la compania Ferrero în 1960, William Salice a devenit mâna dreaptă a patronului vizionar Michele Ferrero, părintele cremei tartinabile Nutella, care a murit în 2015.
Cum a apărut oul Kinder
În anii 1970, firma de producție a ciocolatei căuta un mijloc de a lupta împotriva caracterului sezonier al ouălor de Paști și William Salice a avut ideea de a veni cu o surpriză. Astfel a luat naștere oul Kinder, a cărui cochilie de ciocolată cu lapte conține o capsulă de plastic în care se află piese de jucării de mici dimensiuni care trebuie asamblate.
Succesul a fost imediat și durabil: Ferrero a vândut miliarde de ouă Kinder în peste 40 de ani.
„Inventatorul este Ferrero, eu am fost executantul material", a spus Salice, care a contribuit la elaborarea a numeroase alte produse precum Ferrero Rocher și Pocket Coffee.
Pensionat în 2007 cu un bonus de 400.000 de euro, el a folosit acești bani pentru a înființa organizația „Color your life", un campus de pe riviera italiană care are scopul declarat de a-i ajuta pe tinerii între 13 și 18 ani să-și dezvolte talentele, potrivit presei locale.
Imensul succes al ouălor Kinder a fost pătat de mai multe drame, precum moartea în ianuarie, la Toulouse, a unei fetițe de trei ani care s-a sufocat cu o jucărie. După anchetă, parchetul francez a reabilitat însă Ferrero.
Ouăle Kinder sunt totuși interzise în SUA, din cauza unei legi din 1938 care interzice introducerea unui obiect într-un produs alimentar, dar și în Chile din această vară, în cadrul unei noi legi privind combaterea obezității.