Dacă vorbim de infracțiunile de furt, în primele șase luni ale acestui an, în București, polițiștii au primit peste 19.000 de plângeri. La fel și oamenii legii din Varşovia. Situația e similară și în Praga, unde polițiștii au înregistrat 20.000 de plângeri.
Cele mai multe furturi au fost sesizate însă, în Viena, 52.000 de sesizari. La polul opus, în Bratislava, sunt cele mai puține astfel de reclamații, în jur de 7.000, însă trebuie ținut cont că și numărul populației e cel mai scăzut în aceast oraș.
Statistica tâlhăriilor
În prima jumătate a anului, în București, s-au strâns aproape o mie de cazuri. Aproape dublu față de situația din Varșovia. Și în acest top, conduce Viena, cu peste 2.700 de plângeri. Cele mai puține cazuri semnalate au fost în Bratislava, puțin peste 150 de sesizări, sau în Praga, aproape 300.
În București, polițiștii au primit peste 2.600 de plângeri privind înșelăciunile, la jumătate, însă, față de situația din Viena și aproape dublu față de plângerile strânse în Praga, în prima jumătate a anului. În Varșovia, polițiștii au avut și ei peste 3.500 de astfel de sesizări, mult mai mult, însă, față de situația din Bratislava.
Pentru oamenii legii, infracționalitatea se calculează la suta de mii de locuitori. Astfel, Bucureștiul pare cel mai sigur oraș. Însă, toate aceste cifre trebuie raportate la numărul de locuitori, la nivelul de trai al orașului sau dezvoltarea economică.