Britanicii testează "cabine pentru beţivi" în care petrecăreții pot să doarmă

Data actualizării: Data publicării:
The Final Weekend before Pubs And Clubs Can Apply For Extended Licences
Foto: Gulliver/Getty Images

Sărbătorile de Crăciun şi Revelion, adeseori marcate de consumul exagerat de alcool în rândul britanicilor, pot să devină o adevărată problemă pentru sistemul medical din această ţară (National Health Service - NHS), informează DPA.

The Final Weekend before Pubs And Clubs Can Apply For Extended Licences
Foto: Gulliver/Getty Images

În contextul unei creşteri considerabile a numărului de spitalizări din cauza consumului exagerat de alcool, reprezentanţii NHS au anunţat vineri că au în vedere implementarea unui sistem de "cabine pentru beţivi" care să ajute persoanele aflate sub influenţa alcoolului şi care ar putea să le ţină astfel departe de secţiile de urgenţe medicale şi departe de sălile de aşteptare ale spitalelor britanice.

"Zone supravegheate în care petrecăreţii care au consumat alcool în exces pot fi verificaţi şi chiar să doarmă dacă este necesar acest lucru, în loc să se accidenteze, sunt deja utilizate în anumite regiuni, precum Newcastle, Bristol, Manchester şi Cardiff", au transmis reprezentanţii NHS, citați de Agerpres.

Decizia prin care autorităţile britanice vor stabili dacă doresc să transforme acest program insolit într-o procedură de rutină în perioada sărbătorilor de iarnă va fi luată anul viitor.

Potrivit NHS, un sistem medical finanţat din taxele plătite de contribuabilii britanici, între 12 şi 15 procente din totalul internărilor în secţiile de urgenţe medicale sunt asociate cu consumul de alcool, iar acest procent ajunge la 70% pe durata sezonului sărbătorilor de iarnă.

"Sincer, e un act de egoism atunci când paramedicii de pe ambulanţe şi surorile medicale din centrele de urgenţe trebuie să fie distraşi de la munca lor pentru a avea grijă de petrecăreţi aflaţi în stare de ebrietate", a declarat Simon Stevens, directorul executiv al NHS England.

"NHS nu vine de la 'National Hangover Service' ('Serviciul naţional de tratare a mahmurelii')", a reamintit, în glumă, Simon Steven, care a dezvăluit şi faptul că personalul medical britanic se confruntă adeseori cu pacienţi care adoptă comportamente agresive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri