Tim Walz a acceptat nominalizarea Democraților pentru candidatura la funcția de vicepreşedinte SUA: „Este onoarea vieţii mele”

Data publicării:
Tim Walz
Tim Walz a acceptat nominalizarea Democraților pentru candidatura la funcția de vicepreşedinte SUA. Foto: Profimedia

Tim Walz, ales de Kamala Harris pentru funcţia de vicepreşedinte dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie, a acceptat oficial joi nominalizarea Partidului Democrat.

„Este onoarea vieţii mele să accept nominalizarea”, a declarat el în prezenţa delegaţilor reuniţi la Chicago în cadrul Convenţiei Partidului Democrat.

Politicianul democrat din Minnesota a fost propulsat în prim-plan după retragerea preşedintelui Joe Biden din cursa pentru Casa Albă şi intrarea în scenă a vicepreşedintei Kamala Harris, una din cele mai mari răsturnări din istoria politică americană, relatează AFP, citată de Agerpres.

În vârstă de 60 de ani, el a acceptat la începutul lunii august să devină mâna dreaptă a vicepreşedintei SUA şi, de atunci, a călătorit prin ţară alături de ea.

Tim Walz, un fost profesor de geografie care a crescut în statul rural Nebraska, este o alegere care ar trebui să îi liniştească pe alegătorii mai moderaţi ai partidului, care ar fi putut să o considere prea progresistă pe Kamala Harris.

Democraţii îi laudă, de asemenea, lui Walz palmaresul în protejarea dreptului la avort, una din temele majore înaintea alegerilor prezidenţiale din 5 noiembrie.

El a fost prezentat printr-un un videoclip narat de soția sa. Ea a povestit cum soțul ei s-a înrolat în Garda Naţională a Armatei și a prezentat și fotografii ale acestuia din perioada petrecută în armată. Gwen Walz şi copiii lor, care sunt prezenţi la convenţia democraților, au fost emoţionaţi când l-au văzut pe guvernator urcând pe scenă.

Walz a vorbit, la rândul său, despre copilăria sa din Butte, Nebraska, „un oraş de 400 de oameni”. „Eram 24 de elevi în clasă, la liceu, şi niciunul dintre ei nu a mers la Yale”, a spus el, într-o aparentă aluzie la rivalul său republican JD Vance, care este un absolvent al Yale.

Walz a declarat că a crescut învăţând să aibă grijă de vecinii săi din Butte, ceea ce i-a insuflat o „responsabilitate pentru comunitate”

El a vorbit și despre perioada în care a fost antrenor de fotbal.

Apoi, el şi-a urmărit viaţa până la predarea şi antrenarea fotbalului - câştigând în cele din urmă un campionat de stat.

„Elevii mei au fost cei care m-au inspirat să candidez pentru Congres. Ei au văzut în mine ceea ce am sperat să le insuflu şi lor - un angajament faţă de binele comun, o înţelegere a faptului că suntem cu toţii implicaţi. Şi credinţa că o singură persoană poate face o diferenţă reală pentru vecinii săi”, a spus Walz.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri