Fotoreporterul britanic Paul Lowe, înjunghiat mortal. Cine este acuzat de uciderea sa

Data actualizării: Data publicării:
PaulLowe420x420
Foto: www.arts.ac.uk

Fotoreporterul britanic Paul Lowe a fost înjunghiat mortal pe un traseu de drumeţie din California, iar fiul său adolescent a fost arestat pentru crimă, potrivit poliţiei. Lowe, care a acoperit conflicte, inclusiv asediul oraşului Sarajevo în timpul războiului din Bosnia, a fost găsit mort în 12 octombrie în munţii San Gabriel.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani fusese înjunghiat în gât, conform înregistrărilor de la biroul medicului legist din Los Angeles, scrie The Guardian, preluat de News.ro.

Fiul lui Lowe, Emir, în vârstă de 19 ani, a fost acuzat de crimă şi urma să apară miercuri la tribunalul din West Covina, a declarat biroul procurorului districtului Los Angeles pentru agenţia de ştiri PA.

Departamentul şerifului din comitatul Los Angeles a declarat pentru PA: „Biroul de omucideri a prezentat astăzi cazul biroului procurorului districtual din comitatul Los Angeles pentru consideraţii de clasare. Biroul procurorului districtual a depus o acuzaţie de crimă la adresa suspectului Emir Lowe pentru uciderea tatălui său Christian Paul Lowe. Nu există informaţii suplimentare în acest moment”.

Potrivit poliţiei, incidentul a avut loc în jurul orei 15:28 pe Mount Baldy Road, lângă cascada Stoddard Canyon. Departamentul şerifului precizează că ofiţerii care au răspuns la un apel pentru atac cu o armă mortală au găsit un „bărbat alb adult care suferea traume la partea superioară a trunchiului. Personalul departamentului de pompieri din San Bernardino a declarat decesul victimei la faţa locului”.

„Un bărbat alb adult a fost văzut plecând cu maşina de la locul faptei şi a fost ulterior implicat într-o coliziune în trafic, singur, la câţiva kilometri distanţă. Bărbatul a fost reţinut în aşteptarea unor investigaţii suplimentare. Ancheta este în curs de desfăşurare şi nu există informaţii suplimentare în acest moment”.

King's College din Londra, unde Lowe a fost profesor invitat în studii de război, a declarat că fotojurnalistul premiat va fi „profund regretat”.

„Cu profundă tristeţe am primit vestea trecerii în nefiinţă profesorului Paul Lowe. Paul a fost profesor invitat în cadrul departamentului de studii de război, profesor de fotojurnalism la Universitatea de Arte din Londra şi un fotojurnalist premiat cu VII Academy. Un prieten, coleg şi colaborator a cărui muncă a avut un impact uriaş în a pune în lumină asediul de la Sarajevo şi a aborda moştenirea acestuia, am avut privilegiul de a lucra cu el la mai multe proiecte legate de artă şi reconciliere”, se mai arată în mesajul publicat pe X.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Adio, metrou Cluj. Consecința rușinoasă a...
Digi FM
Monica Anghel, despre transformarea prin care a trecut după ce a slăbit 40 de kilograme: „Am avut încredere...
Pro FM
Delia, dezvăluiri neașteptate. Cine este persoana care îi gestionează banii: „Am deplină încredere!”
Film Now
Iubita lui Leonardo DiCaprio nu pleacă niciodată din casă fără un lucru care să-i amintească de actor...
Adevarul
Care este cel mai sănătos aliment din lume, conform științei. Este gratuit, dar românii nu-l cunosc
Newsweek
800.000 de români vor avea din ianuarie 2025 salariul cât cel minim european. Cu cât crește?
Digi FM
Ce i s-a întâmplat unui român după ce a aruncat la gunoi peste 120.000 de euro și mai multe bijuterii, în...
Digi World
Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce...
Digi Animal World
Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același...
Film Now
Actrița de la Hollywood care este de nerecunoscut după ce a slăbit 45 de kilograme. Imaginile cu aceasta au...
UTV
Theo Rose si Anghel Damian s-au casatorit in secret. „A fost cea mai frumoasa nunta la care am participat...