Doi soldați ruși, condamnați la închisoare pe viață după ce au ucis o întreagă familie de nouă persoane în Ucraina ocupată

Data actualizării: Data publicării:
militari rusi cu arme
Militarii ruși au fost condamnați pentru crimă „motivată de ură politică, ideologică, rasială, națională sau religioasă”. Foto: Shutterstock

Un tribunal rus a condamnat doi soldați la închisoare pe viață pentru uciderea unei familii de nouă persoane în Ucraina ocupată, într-un exemplu rar de justiție, în contextul nenumăratelor acuzații de crime de război înfăptuite de trupele sale, relatează BBC.

Toți membrii familiei Kapkanets au fost uciși în casa lor din regiunea Doneţk, în octombrie anul trecut, de Anton Sopov, 21 de ani, şi Stanislav Rau, de 28 de ani, au declarat procurorii. Printre victime se numără și doi copii de cinci și nouă ani.

În acea zi, familia sărbătorea o zi de naștere, a declarat avocatul poporului Ucrainei, Dmytro Lubinets.

Unele detalii ale cazului sunt neclare, cum ar fi dacă soldații au pledat vinovați, deoarece procesul a avut loc cu ușile închise din cauza secretului militar, a informat presa rusă.

Sopov și Rau au fost condamnați pentru uciderea lui Eduard Kapkanets, în vârstă de 53 de ani, a soției sale Tatiana, a fiilor lor adulți cu soțiile lor, a unei nepoate de nouă ani, a unui nepot de cinci ani și a unei rude mai îndepărtate a familiei.

Oficialii ucraineni de la acea vreme au spus că familia ar fi fost ucisă pentru că a refuzat să cedeze casa militarilor ruși.

Agenția de presă Tass a scris că bărbații au fost condamnați pentru crimă „motivată de ură politică, ideologică, rasială, națională sau religioasă”.

Orașul ucrainean Volnovaha a fost capturat de forțele ruse la doar câteva săptămâni după ce a început invazia pe scară largă a Ucrainei, în februarie 2022. Cea mai mare parte a orașului a fost distrusă.

Rusia neagă toate acuzațiile de crime de război din Ucraina, în ciuda dovezilor bine documentate care arată contrariul. Acestea includ bombardarea teatrului din Mariupol care adăpostea sute de oameni, în martie 2022, și uciderea a sute de ucraineni în orașul Bucea, în acea lună.

Forțele ruse sunt, de asemenea, acuzate că au înființat o rețea de camere de tortură în Ucraina ocupată, unde civili și prizonierii de război sunt torturați și, în unele cazuri, uciși.

ONU a acuzat forțele ruse din Ucraina de violuri, tortură „larg răspândită” și crime, iar Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum a încercat Donald Trump să cumpere Casa Poporului: oferta de nerefuzat, refuzată de guvernanții români...
Digi FM
Fosta amantă al lui Donald Trump trăiește într-o rulotă: „Am primit amenințări cu moartea de la susținătorii...
Pro FM
Antonia a postat o poză editată și a mărturisit că s-a îngrășat din cauza problemelor de sănătate: "Cum e...
Film Now
Răspunsul surprinzător al lui Daniel Craig, după ce a fost întrebat pe cine i-ar plăcea să vadă în rolul...
Adevarul
Opțiunile pe care le-ar avea Trump pentru încheierea războiului din Ucraina. Ce l-ar fi sfătuit consilierii...
Newsweek
700.000 pensii NU cresc la 1 ianuarie decide guvernul și FMI. Ce adevăr e în știrea devenită virală?
Digi FM
Motivul pentru care Alex Velea și Antonia promovează jocurile de noroc: „Ne vindem imaginea. N-am făcut nimic...
Digi World
Metoda scandinavă care promite un somn bun. Ce să schimbi dacă împarți patul cu cineva
Digi Animal World
Un animal misterios, cu aspect „ciudat”, depistat în parcul West Virginia. Locuitorii sunt nedumeriți: „Cum a...
Film Now
Ce face și cum arată Victoria Principal la 73 de ani. Acum aproape cinci decenii devenea cunoscută în...
UTV
Loredana Groza starneste reactii controversate in mediul online: poze provocatoare la 54 de ani