Strategia lui Putin este epuizarea Ucrainei, crede ISW. Pe de altă parte, stocurile sovietice ale Rusiei se epuizează în ritm accelerat

Data actualizării: Data publicării:
Bombardament Ucraina Pokrovsk
Bloc bombardat de ruși în orașul Pokrovsk. Foto: Profimedia

Teoria actuală a liderului rus Vladimir Putin privind victoria în Ucraina vizează prelungirea războiului și susține că trupele ruse pot rezista mai mult decât sprijinul occidental pentru Ucraina și pot înfrânge rezistența ucraineană, câștigând un război de uzură, arată o analiză a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Analiștii militari au subliniat că limitările pe termen mediu și lung ale capacității Rusiei de a genera forțe și de a produce echipamente militare vor împiedica capacitatea acesteia de a susține operațiuni ofensive continue, menite să prelungească războiul și să copleșească Ucraina prin epuizare.

„Putin și comandamentul militar rus au angajat armata rusă într-un efort ofensiv de un an de zile de-a lungul liniei frontului din estul și nord-estul Ucrainei, care urmărește să epuizeze forțele ucrainene și să împiedice Ucraina să acumuleze efectivele și materialele necesare pentru a desfășura operațiuni contraofensive.

Putin consideră probabil că menținerea inițiativei la nivelul întregului teatru de război este o prioritate strategică și s-au arătat toleranți față de operațiunile ofensive prelungite care au ca rezultat avansuri treptate, în ritm lent, departe de obiectivele lor operaționale preconizate.”, arată analiza ISW.

Citește și: Avertisment ISW: După Ucraina, Putin ia în calcul invazia totală a Republicii Moldova. Planurile militare ale Kremlinului

„Stocurile sovietice” ale Rusiei se epuizează în ritm accelerat

Strategia lui Putin se bazează pe faptul că forțele ruse mențin eforturi ofensive continue pe termen nelimitat, însă aceste atacuri istovitoare vor eroda probabil forța de muncă și resursele Rusiei până în punctul în care va trebui să încetinească ritmul operațiunilor în anumite sectoare. Acest lucru ar oferi forțelor ucrainene o șansă de a contesta și, eventual, de a lua inițiativa în acele zone.

În ultima vreme Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a observat un număr tot mai mare de stimulente financiare oferite de autoritățile ruse pentru a încuraja contractele militare cu Ministerul Apărării, ceea ce indică faptul că Rusia se străduiește să recruteze suficienți voluntari dispuși.

În prezent, Rusia se bazează pe recondiționarea unui stoc limitat de echipamente din era sovietică pentru a înlocui pierderile semnificative din Ucraina, dar aceste stocuri se epuizează într-un ritm accelerat.

Rusia recurge, de asemenea, la parteneriate cu Coreea de Nord și Iran pentru a achiziționa muniție și echipamente militare și se angajează cu China pentru a obține componente esențiale pentru producția de apărare. Cu toate acestea, aceste eforturi internaționale nu vor satisface pe deplin nevoile materiale ale Rusiei în Ucraina.

Citește și:

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ultimele imagini cu Liam Payne în viață. Ce a făcut artistul cu câteva minute înainte să moară
Digi FM
Cât cere AUR pentru un loc eligibil pe listele de candidați la alegerile parlamentare. Acuzații grave aduse...
Pro FM
Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A căzut de la balcon în timpul...
Film Now
Nicola Coughlan, Penelope din „Bridgerton”, despre zvonurile potrivit cărora ar avea o relație cu Luke...
Adevarul
Prețul nesimțit pe care îl plătesc românii comparativ cu bulgarii pentru același credit imobiliar...
Newsweek
În ce ordine se soluționează dosarele noi de pensie? De ce întârzie plățile către pensionari?
Digi FM
Ce i s-a întâmplat unui român după ce a aruncat la gunoi peste 120.000 de euro și mai multe bijuterii, în...
Digi World
Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce...
Digi Animal World
Casa unei femei din Washington, asaltată de 100 de ratoni: „Nu am văzut niciodată atât de mulți în același...
Film Now
Lisa Marie Presley și Nicolas Cage au fost căsătoriți doar 108 zile. Ce-și amintește fiica regretatei vedete...
UTV
Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a fost gasit mort in Buenos Aires