Foto Speriat de dronele ucrainene, Putin și-a demolat casa de vacanță preferată de la Marea Neagră. Imagini din satelit

Data actualizării: Data publicării:
Drone attacks scare Putin and lover away from Sochi retreat
Dr
Reședința Bocharov Ruchey a fost folosită de Putin pentru întâlniri la nivel înalt de-a lungul președinției sale. Foto: Profimedia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a demolat vila de vacanță preferată de la Marea Neagră la începutul acestui an, unde atacurile cu drone ale ucrainenilor au făcut zona periculoasă pentru oameni. Dictatorul rus a încetat să mai meargă la reședința Bocharov Ruchey de la Soci pentru că se teme pentru viața lui, relatează Kyiv Independent , care citează publicația rusă independentă Proekt.

Imagini din satelit publicate de instituția independentă de investigație rusă Proekt (Proiect) arată o gaură adâncă în pământ în locul unde se afla odată casa lui Putin de lângă Soci.

Reședința Bocharov Ruchey a lui Vladimir Putin a fost demolată. Foto: Profimedia
Reședința Bocharov Ruchey a lui Vladimir Putin a fost demolată. Foto: Profimedia

Potrivit sursei citate, principala clădire a proprietății din Soci a fost demolată în februarie și martie, iar în locul acesteia este în curs o nouă construcție.

Speriat de atacurile ucrainene

Ancheta Proekt sugerează că liderul rus „a simțit o amenințare la adresa siguranței sale fizice” după ce mai multe atacuri cu drone au vizat Soci în toamna anului 2023. O sursă apropiată lui Putin a confirmat această teorie.

„El (n.r. Vladimir Putin) a încetat să mai zboare spre Soci de teamă pentru propria viață. Președintele se teme de atacuri cu drone”, arată Proekt.

Bocharov Ruchey era considerată vila preferată a lui Putin. Datele de la Kremlin arătau că președintele rus obișnuia să petreacă până la 37 de zile pe an aici, unde găzduia oaspeți străini și își sărbătorea zilele de naștere alături de iubita sa, gimnasta rusă Alina Kabaeva, și cei doi fii mici ai lor.

Dar atacurile ucrainenilor au vizat din ce în ce mai des zona Soci, în ultimele 12 luni, iar acest lucru pare să-l fi speriat pe Putin, care a vizitat Bocharov Ruchey doar o singură dată în acest an, în martie, pentru a-l găzdui pe Rafael Gossi, șeful agenției atomice a ONU.

„Putin a zburat ultima dată la Soci acum șapte luni. A rupt chiar și o tradiție veche de a veni la Soci pentru a sărbători ziua de naștere a Alinei, în mai”, a declarat o sursă pentru Proekt.

Cândva un loc de vacanță popular pentru liderii sovietici, reședința a fost folosită de Putin pentru întâlniri la nivel înalt de-a lungul președinției sale, inclusiv un summit notabil cu președintele american George W. Bush în 2008.

Putin mai deține reședința sa oficială de la periferia Moscovei, o casă de vacanță în Crimeea ocupată și o casă de vacanță în regiunea Karelia, lângă Finlanda.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri