Sora dictatorului de la Phenian amenință Coreea de Sud cu un „dezastru groaznic”. Ce a enervat-o

Data publicării:
Kim Yo Jong.
Kim Yo Jong. Foto: Profimedia Images

Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a avertizat sâmbătă Seulul cu un „dezastru groaznic” dacă drone sud-coreene vor mai fi trimise deasupra Phenianului, relatează Reuters.

Într-o declaraţie transmisă de agenţia oficială de presă KCNA, ea a criticat, de asemenea, armata sud-coreeană pentru cum a răspuns la afirmaţia Nordului că drone sud-coreene au intrat pe cerul capitalei nord-coreene, scrie News.ro.

Vineri, Ministerul de Externe al Coreei de Nord a acuzat Coreea de Sud că a trimis drone în Phenian pe timp de noapte, în această săptămână şi săptămâna trecută, şi că intruziunea a necesitat măsuri de răspuns. În replică, Statul Major Întrunit din Coreea de Sud a declarat că nu poate confirma acuzaţiile Nordului.

Kim a spus că vina aparţine armatei sud-coreene dacă nu a reuşit să identifice dronele care trec graniţa şi care sunt trimise de o organizaţie neguvernamentală. „Faptul că mijloacele care au transportat pliante sunt chiar dronele este nucleul gravităţii incidentului recent”, a declarat Kim, referindu-se la manifestele împotriva Coreei de Nord.

Coreea de Nord a lansat mii de baloane cu gunoi în Coreea de Sud începând cu luna mai, exacerbând tensiunile dintre cele două ţări. Phenianul afirmă că acestea sunt un răspuns pentru activiştii şi dezertorii nord-coreeni din Coreea de Sud care trimit baloane în Nord transportând pachete cu ajutoare şi pliante în care îl critică pe liderul Kim Jong Un.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri