La ce valoare se ridică furturile de criptomonede comise de hackerii nord-coreeni. Anul 2024 a înregistrat o creștere de 21%

Data publicării:
Malicious individuals, hackers, or data criminals attempting to infiltrate a computer or internal network of an organization
SUA acuză regimul nord-coreean că recurge la furtul de criptomonede pentru a ocoli sancțiunile internaționale. Sursa foto: Profimedia Images

Cantitatea de criptomonede furate de hackeri în 2024 a crescut cu 21% față de anul trecut, dar a fost sub nivelurile înregistrate în 2021 și 2022, se arată într-un raport citat de BBC, care dezvăluie ce incidente au fost semnificative în acest an.

„Creșterea criptomonedelor furate în 2024 subliniază necesitatea ca industria să abordeze un peisaj de amenințări din ce în ce mai complex și în evoluție”, se spune în cercetarea citată. Majoritatea furturilor de monede digitale în acest an au fost posibile din cauza cheilor private compromise - care sunt folosite pentru a controla accesul la activele utilizatorilor pe platformele cripto.

Având în vedere că schimburile centralizate gestionează cantități substanțiale de fonduri ale utilizatorilor, impactul compromiterii unei chei private poate fi devastator.

Unele dintre cele mai semnificative incidente din acest an au inclus furtul echivalentului a 300 de milioane de dolari în Bitcoin de la casa japoneză de trading de criptomonede, DMM Bitcoin, și pierderea a aproape 235 de milioane de dolari de la WazirX, un schimb de criptomonede din India.

Guvernul SUA a spus că regimul nord-coreean recurge la furtul de criptomonede și la alte forme de criminalitate cibernetică pentru a eluda sancțiunile internaționale și a strânge bani pentru regimul lui Kim Jong Un.

Săptămâna trecută, o instanță federală din St. Louis a acuzat 14 nord-coreeni pentru că ar fi făcut parte dintr-o conspirație de lungă durată care vizează extorcarea de fonduri de la companii americane și direcționarea banilor către programele de arme ale Phenianului.

De asemenea, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că va oferi o recompensă de până la 5 milioane de dolari pentru oricine va da informații despre presupusa schemă ilegală.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Zodiile care vor avea un an magic în 2025. Norocul divin le bate la ușă, dorințele li se îndeplinesc
Digi FM
Motivul pentru care un român care a muncit șapte ani în Germania a decis să revină în țară: „Te pun să...
Pro FM
Răsturnare de situație. Ce a spus Chris Martin despre Dakota Johnson, după luni de zile în care s-a spus că...
Film Now
Cu părul lung și blond, super șic și relaxată. Angelina Jolie, la filmările „Stitches”. Fiul ei cel mare...
Adevarul
Lovitura care dovedește că serviciile secrete ucrainene sunt mai bune decât ale lui Putin
Newsweek
Pensia NU mai crește în ianuarie. Data indexării va fi modificată. Câți bani pierd pensionarii?
Digi FM
Cum se simte Florin Piersic după anul greu traversat: "Sper să prind și ziua în care am să împlinesc 89 de...
Digi World
Când e solstițiul de iarnă în 2024 și de ce este cea mai lungă noapte din an
Digi Animal World
Imagini inedite cu un cerb care se bălăcește în Parcul Național Bucegi: „Cineva intră în jocul tânărului...
Film Now
Val de reacții după ce Ryan Reynolds a susținut că el și soția sa au făcut parte din „clasa muncitoare”: „Nu...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...