Rusia ia în calcul reducerea nivelului relaţiilor diplomatice cu ţările occidentale

Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. FOTO: Profimedia Images

Rusia ia în considerare o posibilă scădere a nivelului relaţiilor diplomatice cu Occidentul din cauza implicării tot mai mari a SUA şi a aliaţilor lor în războiul din Ucraina, spune purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Problema reducerii nivelului relaţiilor diplomatice este o practică standard pentru statele care se confruntă cu manifestări neprietenoase sau ostile”, a declarat Dmitri Peskov, întrebat despre posibilitatea unei astfel de acţiuni.

„Din cauza implicării tot mai mari a Occidentului în conflictul din Ucraina, Federaţia Rusă nu poate să nu ia în considerare diverse opţiuni pentru a răspunde unei astfel de intervenţii occidentale ostile în criza ucraineană”, a mai spus Peskov, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

El a precizat totuși că nu a fost luată încă nicio decizie în această privinţă şi că Rusia analizează diferite modalităţi de a răspunde Occidentului.

Anterior, într-un interviu acordat oficiosului Izvestia, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, declarase că Moscova nu exclude o scădere a nivelului relaţiilor diplomatice cu unele ţări occidentale în cazul în care acestea nu-şi vor schimba abordarea „rusofobă” în relaţiile lor cu Rusia, potrivit Reuters.

Raporturile dintre Rusia şi Occident s-au deteriorat îndeosebi după ce Moscova a declanşat invazia sa neprovocată, nejustificată şi ilegală în Ucraina în februarie 2022, pe care o numeşte drept „operaţiune militară speciale”, iar Occidentul şi Kevul o consideră o agresiune de tip imperialist, prima de acest gen în Europa după al Doilea Război Mondial.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri