Producătorii italieni vor microcipa parmezanul. Motivul inedit pentru care au luat această decizie
Data actualizării: Data publicării:
Producătorii italieni de parmezan autentic testează microcipurile în lupta cu imitațiile. Acestea sunt introduse în discuri subțiri, integrate în coaja roților de brânză.
Cipul este ca o carte de identitate. Conține toate datele care garantează originea și nu se degradează, spre deosebire de marcajele tradiționale care pot deveni ilizibile în urma curățării și prelucrării.
Producător: „Cipurile sunt o tehnologie care, în lumina experimentelor pe care le desfășurăm, va permite și consolida trasabilitatea, care este instrumentul din spatele garanției originalității brânzei Parmigiano Reggiano.”
Producător: „La „naștere” brânza primește un disc făcut din cazeină. În acest disc a fost introdus un punct minuscul, care abia se vede, care poate fi citit cu un cititor, după ce este aplicat pe roata de brânză. Cipul este mult mai mic decât un grăunte de sare. Este introdus într-un fel de napolitană și apoi este încorporat în discul de cazeină.”
Parmigiano Reggiano este una dintre cele mai contrafăcute brânzeturi din lume.