”Nu a existat pandemie în Slovacia”. Concluzia uluitoare la care a ajuns comisarul însărcinat cu verificarea gestionării crizei COVID

Data actualizării: Data publicării:
Pandemia de COVID-19. Foto - GettyImages
Pandemia de COVID-19. Foto - GettyImages

Comisarul guvernamental responsabil cu investigarea gestionării pandemiei de COVID-19 și deputat al Partidului Național Slovac, Peter Kotlár, a tras concluzia în ancheta sa că nu a existat nicio pandemie în Slovacia. El urmează să-și prezinte raportul în septembrie, scrie Dennik.

Peter Kotlár, comisarul guvernului slovac pentru investigarea gestionării pandemiei  și membru al Parlamentului din partea Partidului Național Slovac, a declarat în timpul unei sesiuni speciale a comisiei pentru sănătate că, în opinia sa, nu a existat nici o pandemie în Slovacia. „La sfârșitul anchetei mele, pe care o voi susține în septembrie, voi prezenta dovezi clare că nu a existat nici o pandemie în Slovacia, luând în considerare semnificația, incidența și alți parametri măsurabili ai pandemiei”, a declarat Kotlár în fața comisiei parlamentare.

Această afirmație a fost făcută în prezența unor experți și medici care au fost implicați activ în salvarea de vieți în timpul pandemiei.

El a făcut această declarație în cadrul unei ședințe extraordinare a comisiei de sănătate a Consiliului Național, convocată de opoziție pentru ca domnul Kotlár, împreună cu ministrul sănătății, Zuzana Dolinka, să explice de ce a fost singura țară din 190 din lume care s-a distanțat de actualizările OMS, scrie ziarul.

Întrebat de parlamentarii opoziției despre gravitatea declarației sale, Peter Kotlár a răspuns că este „complet serios”.

Peste 20.000 de oameni au murit din cauza COVID-19 în Slovacia.

„Douăzeci de mii de oameni au murit din cauza Covidului în Slovacia; cu toții ne amintim foarte bine nu doar obligația de a purta halate, de a face analize și de a fi vaccinați, ci și de morgile închise din spitale deoarece nu aveau suficient spațiu pentru a găzdui morții,” mai scrie publicația slovacă.

Aceasta nu este unicul aspect controversat. Slovacia, singura țară membră a Organizației Mondiale a Sănătății a decis să se disocieze de actualizarea Regulamentului Sanitar Internațional (RSI), care este esențial pentru prevenirea pandemiei la nivel mondial și riscă să își reducă capacitatea de a răspunde eficient la viitoarele pandemii. 

„State precum Rusia, China și SUA nu au avut nici o ezitare să se alăture consensului RSI și să continue să îmbunătățească măsurile luate” a declarat profesorul Jozef Šuvada, reprezentantul Slovaciei în Consiliul Director al OMS. Acesta a adăugat că marile puteri au fost cele care au realizat că nu este oportun să rămână izolate de eforturile mondiale în timpul pandemiilor.

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
ANAF a pus ochii pe o nouă categorie de români. Cine sunt persoanele fizice și ce trebuie să facă
Digi FM
"Dacă Dumnezeu voia altceva pentru mine, m-aş fi bătut să te am". Mesajul emoționant al soției portarului...
Pro FM
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune...
Film Now
Tom Cruise, apariție rară alături de sora sa, Marian. Cei doi au fost surprinși pe aeroport, în ziua când...
Adevarul
Șoferii români se plâng de amenzile date în Grecia: „Este prima dată în cei 11 ani, de când venim” FOTO
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
De ce nu ar trebui niciodată să stropești cu apă un câine pe caniculă: „Îi vei face și mai mult rău”
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...