”Nu a existat pandemie în Slovacia”. Concluzia uluitoare la care a ajuns comisarul însărcinat cu verificarea gestionării crizei COVID

Data actualizării: Data publicării:
Pandemia de COVID-19. Foto - GettyImages
Pandemia de COVID-19. Foto - GettyImages

Comisarul guvernamental responsabil cu investigarea gestionării pandemiei de COVID-19 și deputat al Partidului Național Slovac, Peter Kotlár, a tras concluzia în ancheta sa că nu a existat nicio pandemie în Slovacia. El urmează să-și prezinte raportul în septembrie, scrie Dennik.

Peter Kotlár, comisarul guvernului slovac pentru investigarea gestionării pandemiei  și membru al Parlamentului din partea Partidului Național Slovac, a declarat în timpul unei sesiuni speciale a comisiei pentru sănătate că, în opinia sa, nu a existat nici o pandemie în Slovacia. „La sfârșitul anchetei mele, pe care o voi susține în septembrie, voi prezenta dovezi clare că nu a existat nici o pandemie în Slovacia, luând în considerare semnificația, incidența și alți parametri măsurabili ai pandemiei”, a declarat Kotlár în fața comisiei parlamentare.

Această afirmație a fost făcută în prezența unor experți și medici care au fost implicați activ în salvarea de vieți în timpul pandemiei.

El a făcut această declarație în cadrul unei ședințe extraordinare a comisiei de sănătate a Consiliului Național, convocată de opoziție pentru ca domnul Kotlár, împreună cu ministrul sănătății, Zuzana Dolinka, să explice de ce a fost singura țară din 190 din lume care s-a distanțat de actualizările OMS, scrie ziarul.

Întrebat de parlamentarii opoziției despre gravitatea declarației sale, Peter Kotlár a răspuns că este „complet serios”.

Peste 20.000 de oameni au murit din cauza COVID-19 în Slovacia.

„Douăzeci de mii de oameni au murit din cauza Covidului în Slovacia; cu toții ne amintim foarte bine nu doar obligația de a purta halate, de a face analize și de a fi vaccinați, ci și de morgile închise din spitale deoarece nu aveau suficient spațiu pentru a găzdui morții,” mai scrie publicația slovacă.

Aceasta nu este unicul aspect controversat. Slovacia, singura țară membră a Organizației Mondiale a Sănătății a decis să se disocieze de actualizarea Regulamentului Sanitar Internațional (RSI), care este esențial pentru prevenirea pandemiei la nivel mondial și riscă să își reducă capacitatea de a răspunde eficient la viitoarele pandemii. 

„State precum Rusia, China și SUA nu au avut nici o ezitare să se alăture consensului RSI și să continue să îmbunătățească măsurile luate” a declarat profesorul Jozef Šuvada, reprezentantul Slovaciei în Consiliul Director al OMS. Acesta a adăugat că marile puteri au fost cele care au realizat că nu este oportun să rămână izolate de eforturile mondiale în timpul pandemiilor.

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Femeia 'vândută' de Ceaușescu în cea mai periculoasă țară din lume, ca la târgul de sclavi: nu vrea să revină...
Digi FM
Vlad Voiculescu, părăsit de parteneră după ce și-ar fi făcut cont pe Tinder. Eurodeputatul a reacționat: „Nu...
Pro FM
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune...
Film Now
Eddie Murphy așteaptă ca fiul lui și fiica lui Martin Lawrence să-l facă bunic: “Mă aștept ca acest copil să...
Adevarul
Saga Festival a adus și emoții, nu doar frustrări: „Rita Ora, te așteptăm de o viață!” VIDEO
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
“Ai de-a face cu un dinozaur”. Ce creatură nu trebuie adoptată ca animal de companie, potrivit experților
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...