Noi acuzaţii penale împotriva lui Trump după ce a spus că imigranții mănâncă animalele de companie ale oamenilor din Ohio

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump. Foto: Profimedia Images

O organizație haitiană din Ohio a depus marți acuzații penale împotriva fostului președinte american Donald Trump și a senatorului JD Vance, susținând că cei doi „au făcut rău comunității”  prin răspândirea informațiilor false despre imigranții haitiani care ar mânca animalele de companie ale oamenilor în  Springfield, informează Axios

Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, și partenerul său de campanie JD Vance au amplificat în mod continuu în mediul online o teorie falsă a conspirației  despre imigranții haitiani care mănâncă animale de companie în Springfield, Ohio, creând un zvon la scena națională.

Șeful Haitian Bridge Alliance a depus acuzații în numele organizației, marți, la Tribunalul Municipal Clark County.

Organizația nonprofit cere instanței să afirme că există o cauză pentru care Trump și Vance au comis infracțiuni și să emită mandate de arestare pentru amândoi. Acuzațiile includ perturbarea serviciului public, răspândirea de alarme false, hărțuirea prin telecomunicații, comiterea de amenințări grave și încălcarea legii împotriva complicității, care interzice actul de a ajuta, încuraja sau solicita unei alte persoane să comită o infracțiune.

Gruparea a declarat că a depus acuzațiile penale pentru a-i trage pe Trump și Vance la răspundere „pentru răul devastator pe care l-au cauzat comunității noastre din Springfield și care i-a afectat pe haitianii din Statele Unite”.

„Minciunile lor au făcut rău comunității Springfield, iar acestea au încălcat legea penală”, a spus gruparea într-un comunicat de presă: „Este vorba despre confruntarea cu supremația albă, retorica anti-negru și discursul instigator la ură care pare a fi o constantă în politica SUA și care continuă să provoace suferință. Nimeni nu este mai presus de lege”.

Subodh Chandra, consilierul principal al cazului, a declarat: „Comunitatea haitiană suferă de frică din cauza alarmelor necruțătoare, iresponsabile și false ale lui Trump și Vance, iar serviciile publice au fost perturbate”.

„Nu sunt mai presus de lege”

Cei doi „trebuie să fie trași la răspundere în fața statului de drept. Oricine altcineva care ar fi provocat probleme în felul în care au făcut-o ei, ar fi fost arestat până acum”, a spus Chandra, adăugând: „Ei cred că sunt mai presus de lege. Dar nu sunt. "

Ca răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la acuzații, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, Steven Cheung, a declarat: „Președintele Trump subliniază, pe bună dreptate, sistemul de imigrație eșuat pe care Kamala Harris l-a supravegheat, aducând mii de imigranți ilegali care se revarsă în comunități precum Springfield și multe altele din întreaga țară."

Sondajul actual al populației din anul 2024 al Biroului de Recensământ a arătat că 68,7% dintre haitianii născuți în afara SUA sunt cetățeni americani naturalizați.

Trump a spus în timpul dezbaterii prezidențiale din această lună: „În Springfield, ei mănâncă câinii. Mănâncă pisicile. Mănâncă animalele de companie ale oamenilor care locuiesc acolo.”

Vance a făcut aceleași afirmații și a recunoscut că sunt probabil false - în timp ce își încurajează susținătorii să le împărtășească.

„Dacă trebuie să creez povești, astfel încât mass-media americană să acorde cu adevărat atenție suferinței poporului american, atunci asta o să fac”, a spus Vance pentru CNN.

Un număr de oficiali republicani au împărtășit afirmații false cum că imigranții haitiani ucid și mănâncă animale de companie în Springfield, Ohio.

Zvonurile s-au răspândit vertiginos pe rețelele sociale, fiind amplificate de mai mulți parlamentari și persoane publice care critică istoricul vicepreședintei Kamala Harris. Oficialii locali spun că nu au primit informații credibile care să susțină zvonurile.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Imagini din satelit arată un depozit rusesc spulberat la propriu de un atac ucrainean. Un cutremur s-a....
Digi FM
Actrița Anca Dumitra, Geanina din "Las Fierbinți", a născut un băiețel. Își dorea să nască natural, dar nu...
Pro FM
Anca Țurcașiu, vacanță în Grecia cu noul iubit. Tolăniți pe nisip, îmbrățișați, au deja planuri mari: "Vom...
Film Now
Javier Bardem o adoră pur și simplu! Penelope Cruz, impresionată de cum a vorbit soțul despre ea. S-a lăsat...
Adevarul
Secretul tinereții: modul neașteptat prin care ne putem menține în formă
Newsweek
Pensie suspendată un an pentru acești români cu probleme la dosar. Anunț de la Casa de Pensii
Digi FM
Călin Goia, de la Voltaj, povestește la Digi FM despre cei 25 de ani ai trupei și momentele dificile: "Am...
Digi World
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea cu lapte. Efectele sunt surprinzătoare, potrivit oamenilor de...
Digi Animal World
O femeie a fost al un pas să fie înghițită de un piton, în propria sa locuință. Aceasta a fost salvată după...
Film Now
Cum arată Xena și Gabrielle la mai bine de 20 de ani de la ultimul episod din "Xena, prințesa războinică"...
UTV
Angelina Jolie si fiica sa, Vivienne, si-au facut tatuaje identice dupa succesul piesei de pe Broadway, „The...