Sondaj CNN: Kamala Harris a câștigat „în majoritate covârșitoare” dezbaterea cu Trump. Rezultate slabe pentru republican și la Fox News

Data actualizării: Data publicării:
People gather to watch on tv presidential debate between Donald Trump and Kamala Harris
Sondajele o desemnează pe Kamala Harris câștigătoarea dezbaterii cu Donald Trump. Foto: Profimedia

Alegătorii americani înregistrați care au urmărit dezbaterea Kamala Harris - Donald Trump au spus, în proporție de 63% la 37%, că Harris a avut o prestație mai bună, potrivit unui sondaj realizat de CNN. Și participanții la un panel organizat de Fox News, post care susține în mod tradițional candidații republicani, au indicat-o în majoritate pe Kamala Harris ca învingătoare a dezbaterii.

Înainte de dezbatere, aceiași alegători consultați de CNN anticipau în proporții egale (50% - 50%) că Harris, respectiv Trump vor avea o prestație mai bună.

După dezbatere, un procentaj de 63% dintre cei care au urmărit confruntarea prezidențială de la ABC News au declarat pentru CNN că Harris a câștigat.

„Cine a câștigat dezbaterea? Cifra generală aici, în majoritate covârșitoare, Kamala Harris”, a declarat David Chalian, directorul politic al CNN.

„63%, vedeți acolo pe ecran, spun că Kamala Harris a câștigat dezbaterea, doar 37% spun că Donald Trump a câștigat dezbaterea, ceea ce este destul de diferit de așteptările acestui grup de observatori ai dezbaterii în acest sondaj. Am întrebat oamenii înainte de dezbatere: «Cine vă așteptați să câștige dezbaterea?». Ei bine, a fost 50-50. 50% se așteptau ca Harris, 50% se așteptau ca Trump să câștige dezbaterea. Asta a fost înainte de dezbatere și tocmai v-am arătat unde s-a ajuns după aceea. 63% la 37%”, a mai arătat Chalian.

„Aceasta este o inversare completă față de ceea ce am văzut în iunie. Comparați aceste cifre cu Biden. În iunie, vedeți că a fost 67% la 33%. Două treimi credeau că Trump a câștigat, doar o treime credeau că Biden a câștigat. O inversare completă în doar câteva luni”, a mai remarcat jurnalistul CNN.

Cum a fost realizat sondajul

Sondajul CNN a fost realizat prin mesaj text cu 605 alegători americani înregistrați, care au declarat că au urmărit dezbaterea de marți, iar rezultatele sondajului sunt reprezentative doar pentru opiniile celor care au urmărit dezbaterea.

Respondenții au fost recrutați să participe înainte de dezbatere și au fost selectați prin intermediul unui sondaj realizat pe membrii SSRS Opinion Panel, un panel reprezentativ la nivel național recrutat prin tehnici de eșantionare bazate pe probabilitate.

Rezultatele pentru întregul eșantion de spectatori ai dezbaterii au o marjă de eroare de eșantionare de plus sau minus 5,3 puncte procentuale.

Rezultatele sondajului CNN reflectă opiniile despre dezbatere doar în rândul acelor alegători care au urmărit dezbaterea și nu sunt reprezentative pentru opiniile întregului public votant, precizează postul american de știri.

Rezultatele marchează o schimbare față de iunie, când alegătorii care au urmărit dezbaterea dintre Donald Trump și Joe Biden au declarat, cu 67% la 33%, că Trump l-a întrecut pe rivalul său democrat.

În 2020 și 2016, Biden și Hillary Clinton au fost considerați de cei care au urmărit dezbaterile ca fiind mai performanți decât Trump în cadrul dezbaterilor prezidențiale.

Trump a pierdut și la Fox News

Alegătorii care au luat parte la un panel organizat de Fox News Digital au declarat că vicepreședinta Kamala Harris a ieșit învingătoare din confruntarea cu Donald Trump.

Întrebați cine cred că a câștigat dezbaterea, 12 alegători din panel au ridicat mâna pentru Harris, în timp ce doar cinci au indicat că fostul președinte Donald Trump a câștigat.

Întrebați de ce cred că a câștigat Harris, mulți alegători au afirmat că Trump nu a știut cum să își atace noul adversar.

„În capul lui, (Trump) încă candidează împotriva lui Joe Biden”, a spus un alegător.

Un altul l-a criticat pe Trump pentru că nu aduce idei noi pe scenă.

„Trump a fost atât de slab, arăta ca un costum vechi din 1987. El doar se repetă, spune aceleași lucruri, iar ea este revigorantă în sensul că este diferită”, a spus alegătorul.

„Cred că dacă ar fi avut o linie de atac diferită cu ea, ar fi fost mai eficient.”

Citește și: BBC crede că Harris a câștigat dezbaterea. Care sunt reacțiile după marea confruntare dintre candidații la prezidențialele americane

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit unul dintre cei mai respectați jurnaliști și corespondenți de război din România. Dumnezeul să-l ierte
Digi FM
Portofoliu ambiguu pentru România în Comisia Europeană. Explicația numirii Roxana Mînzatu
Pro FM
Dezvăluiri despre Dave Grohl, care și-a înșelat soția și a avut un copil: „Obiceiul de a flirta cu alte femei...
Film Now
Par mai degrabă surori. Julianne Moore și fiica ei, mic dejun pe străzile din NYC. Liv, mult mai înaltă decât...
Adevarul
Sute de spărgători, dealeri de droguri și criminali, eliberați pe străzile din Marea Britanie. Reacțiile...
Newsweek
Pensie mai mare în România decât în Ungaria. Amănuntul semnificativ care schimbă tot
Digi FM
Poveste emoționantă la Spitalul Județean Botoșani. Un bărbat salvat la naștere cu sticle de apă caldă a donat...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Problema asociată bătrâneții, cu care s-a confruntat Kelly din Beverly Hills. Neputința de a-și duce viața...
UTV
Lora si Ionut Ghenu se pregatesc de nunta. Artista a dezvaluit de ce superstitie va tine cont in ziua nuntii...