Bolnavul purta un ecuson care anunţa că este infectat cu Ebola, aşa că toţi oamenii din această piaţă şi-au pierdut umanitatea în faţa instinctului de conservare. Nimănui nu i-a mai păsat că bărbatul fugise din spital de foame şi căuta mâncare.
A început vânătoarea în care ţinta era bolnavul. Când au apărut membrii echipei de intervenţie, localnicii au izbucnit în urale. Puţini s-au gândit la situaţia dramatică din spitale.
„Pacienţior le e foame, sunt înfometaţi. Nu au mâncare şi nici apă. Guvernul ar trebui să facă mai mult. Să lase organizaţiile umanitare să facă mai mult”, a spus un localnic.
După negocieri intense şi tensionate, bolnavul fugar a refuzat să se întoarcă la spital. Lăsând deoparte orice urmă de compasiune, membrii echipei de intervenţie l-au prins, l-au urcat cu forţa într-o maşină şi l-au dus înapoi la spital.
Potrivit Naţiunilor Unite, epidemia de Ebola în urma căreia a fost instaurată carantina în Guineea, Liberia şi Sierra Leone, poate declanşa o criză a alimentelor. Recoltele ţărilor afectate sunt compromise, iar preţul alimentelor a explodat.
„Am spus guvernului de la început că nu vrem spital pentru Ebola aici. Acesta este al cincilea pacient cu Ebola care iese în oraş”, a spus un alt localnic.
Peste 1.500 de oameni din vestul Africii au fost răpuşi de Ebola, din martie şi până acum. Liberia are cea mai mare rată de infectare, cu aproape 1.400 de suspecţi şi 700 de decese, dar Ebola avansează şi în centrul Africii. În Congo, autorităţile au anunţat că 31 de oameni au murit din cauza virusului.