The Sun: Marea Britanie, amenințată de un val uriaș de imigranți români

Data publicării:
imigr-32908

Legea UE spune că din 2014 mai mult de 29 de milioane de persoane din cele două state vor putea aplica pentru orice loc de muncă din Marea Britanie. Mulți români și bulgari pot deja să vină pe teritoriul britanic, dacă au garanția unui loc de muncă înainte de a pleca din țările lor. Însă mulți alții lucrează la negru. De exemplu, un român, Parfeni Vasile, 36 de ani, câștigă până la 130 de lire sterline pe o zi de muncă. „Toți prietenii mei vor veni în 2014. De ce nu?”, spune el.

El este unul dintre sutele de români și bulgari care se strâng zilnic într-o parcare din Tottenham, de unde sunt luați pentru a munci pe șantiere.

„Numărul crește zilnic. Când am venit, acum trei ani, erau cam 15 bărbați, acum sunt cam 150”, spune un bulgar. „Acasă pot obține 200 de lire sterline pe lună. Aici pot câștiga 250 de lire pe săptămână”, subliniază românul.

Londra a subestimat în trecut numărul imigranților

Marea Britanie preia în prezent circa 200.000 de imigranți pe an, printre care 40.000 de români și bulgari. Guvernul susține că mare parte dintre aceste persoane care vor să vină în Marea Britanie sunt deja acolo - deci schimbarea legislativă nu va avea un efect negativ asupra pieței muncii. Însă autoritățile s-au mai înșelat asupra cifrelor legate de imigrație, comentează The Sun.

În 2004, când UE s-a extins pentru a incldue state ca Polonia, oficialii au preconizat că mai puțin de 20.000 de persoane vor veni din noile state membre. Acum, numărul lor este 669.000.

Parlamentarul Stewart Jackson a avertizat cu privire la valul de imigranți. „Ceea ce nu vreau să văd în 2014 este ca familiile numeroase să rămână fără loc de muncă. Deja suntem supuși la presiuni. Marea Britanie ar trebuie să fie cea care să decidă cine vine aici, nu o entitate UE”, a subliniat el.

Bulgaria și România sunt printre cele mai corupte națiuni din UE și au granițe poroase cu regimuri periculoase. Odată ce se oferă drepturi depline la muncă și ajutoare sociale, se deschide drumul către un risc infracțional ce nu va putea fi eradicat. Țările aproape nu au putut intra în UE în 2007 din cauza atrocităților în stil mafiot. Li s-a dat timp să își revină, dar tot nu au reușit să ducă infractorii în spatele gratiilor. Cu siguranță, Albania va urma Bulgariei și României. Grupările sale criminale importă prostituția infantilă, traficul de droguri și splălarea de bani. Pentru Marea Britanie, costurile ar fi mult mai mari decât locuri de muncă și ajutoare sociale, comentează The Sun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Atunci când Marele Viscol a îngropat România: „Am încercat să ieșim, dar nu...
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Gwen Stefani, dezvăluiri despre cele mai dificile momente din viața ei: „Cum te aduni? A părut o a doua șansă...
Film Now
De ce s-a mutat Matthew McConaughey din L.A. Doi ani nu a jucat deloc în filme: "Cel mai rebel gest al meu"
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Nu au existat bani pentru plata pensiei în decembrie. La ce artificiu a recurs guvernul? DOCUMENT
Digi FM
Colin Farrell, cuvinte de laudă după ce a filmat câteva zile la București: „Cele mai uimitoare cafenele!”...
dronă în zbor
Guvernul aprobă un memorandum pentru lansarea proiectului „Drona Românească”. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Digi Animal World
Momentul când un câine este atacat de un leopard în curtea casei. Patrupedul a supraviețuit ca prin minune
Film Now
Josh Brolin, dezvăluiri despre cum l-a ajutat Barbra Streisand să renunțe la alcool, iar John Travolta l-a...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...