Protestul cadrelor medicale a început în faţa Ministerului Sănătăţii şi a continuat pe străzile Atenei până în faţa Parlamentului. Protestatarii spun că spitalele se află pe marginea prăpastiei din cauza reducerilor din bugetul sănătăţii: medicamentele sunt tot mai puţine, iar concedierile din spitale îi privează pe oameni de o îngrijire adecvată.
„Aceasta este o politică ce distruge economia greacă, scindează unitatea socială şi creează condiţiile unei crize umanitare în ţara noastră”, a spus Kostas Tsikrikas, preşedintele Confederaţiei Funcţionarilor de Stat.
Protestul medicilor a fost susţinut de Sindicatul Funcţionarilor Publici şi de cel al lucrătorilor din transporturile publice, care au declanşat la rândul lor greva din cauza tăierilor bugetare. Oamenii sunt nemulţumiţi că în timp ce salariile şi pensiile scad, taxele cresc.
„Astăzi am primit salariul: 970 de euro. Pot să-mi spună cei care guvernează cum poate trăi din banii aştia o familie cu doi copii în Grecia? Cu credite la casă, la maşina şi cu toate taxele pe care ni le-au impus?”, s-a plâns Yannis Kalogeropoulos, muncitor la metrou.
Măsurile de austeritate impuse de guvern au dus în Grecia la o rată a şomajului de 26 la sută, a doua în Uniunea Europeană, după Spania.