O chinezoaică a fost condamnată la moarte pentru trafic de copii. Detaliile cazului au atras atenția întregii țări

Data publicării:
Children,Violence,And,Abused,Concept,,Stop,Violence,And,Abused,Children,
Chinezoaica a traficat 17 copii Foto: Shutterstock

Un tribunal chinez a menținut sentința la moarte pentru o femeie care a traficat mai mult de o duzină de copii în anii 1990, într-un caz care a cuprins atenția întregii țări, relatează mass-media de stat din China, potrivit BBC News.

Yu Huaying a fost condamnată din nou la moarte vineri, după ce, în urma unui nou proces care a luat în considerare dovezi suplimentare, s-a constatat că aceasta a vândut 17 copii, nu 11, așa cum s-a constatat în procesul din 2023.

Cazul a ieșit la iveală pentru prima dată în 2022, când o femeie pe care a traficat-o pentru 3.500 de yuani (491 de dolari) în 1995 și-a raportat calvarul la poliția din Guiyang, în sud-vestul Chinei.

Yang Niuhua, care avea deja 30 de ani la acea dată, își căuta familia și și-a documentat căutarea pe Douyin, versiunea chineză a TikTok.

Yang a fost în cele din urmă reunită cu rudele sale în urma unui test ADN, doar pentru a i se spune că ambii ei părinți muriseră la câțiva ani după ce ea fusese răpită în provincia Guizhou.

Plâmgerea lui Yang a determinat poliția să o aresteze pe Yu, care a fost prezentă în instanță în timpul pronunțării sentinței de vineri.

De asemenea, instanța a privat-o pe Yu de toate drepturile politice pe viață și a dispus confiscarea tuturor bunurilor sale.

„Răutatea subiectivă a lui Yu Huaying este extrem de profundă, comportamentul său criminal este deosebit de atroce, iar consecințele acțiunilor sale sunt grave, justificând o pedeapsă aspră. Deși ea a mărturisit, acest lucru este insuficient pentru a justifica o pedeapsă mai ușoară”, a declarat instanța.

Potrivit relatprulor poresei de stat, prima victimă a lui Yu a fost propriul ei fiu, pe care l-a vândut pentru 5.000 de yuani când avea ea avea 20 de ani.

Tatăl băiatului, Gong Xianliang, a devenit în cele din urmă complicele lui Yu în traficul de copii. Gong a murit după ce Yu a fost arestată.

Luo Xingzhen - ai cărei doi copii au fost răpiți de Yu în 1996 - a dezvăluit anterior cum a petrecut două decenii așteptându-și copiii să se întoarcă acasă la taraba de reparații de pantofi a familiei, același loc unde au fost luați.

„Durerea pe care traficanții mi-au provocat-o este de nedescris, iar ruptura din familia mea nu poate fi reparată niciodată”, a declarat ea în luna noiembrie a anului trecut, potrivit publicației de limbă engleză Global Times.

Presa de stat relatează că unii părinți ai victimelor lui Yu sufereau de depresie, iar calvarul a dus la destrămarea familiilor.

Curtea a declarat că Yu a construit un „lanț infracțional complet” de trafic de copii, găsind copii în provinciile Guizhou și Yunnan și în municipalitatea Chongqing din sud și vânzându-i în nord, în Hebei, prin intermediari, potrivit rapoartelor.

Yu a fost deținută timp de două luni în anul 2000 pentru răpire de copii, iar în 2004 a fost trimisă la închisoare pentru opt ani pentru o infracțiune similară.

Traficul de ființe umane este de mult timp o preocupare în China, iar cazurile stârnesc indignare atunci când sunt dezvăluite, cum ar fi atunci când o femeie, care a fost traficată pentru căsătorie, a fost găsită înlănțuită în provincia Jiangsu anul trecut.

Atunci când politica unui singur copil era în vigoare în China, preferința culturală pentru copiii de sex masculin a condus la traficul de fetițe nedorite.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut...
Digi FM
Ce pensie are Petre Roman, după ce a primit 2.300 de lei în plus la recalculare. Continuă să lucreze și la 78...
Pro FM
Cum au descoperit matinalii de la ProFM talentul unei fetițe de 13 ani
Film Now
Keanu Reeves, fotografiat ținându-se de mână cu iubita lui. După o viață marcată de tragedii, actorul din...
Adevarul
Cruzimea gratuită a unei șoferițe din Iași. A trecut cu mașina peste un câine și a fugit
Newsweek
Pensionarii au luat cu 150 lei mai puțin la pensie, la recalculare decât s-a promis. Cifre OFICIALE
Digi FM
Luca, băiatul lui Laurențiu Reghecampf, mesaj tăios pentru Anamaria Prodan: "Nu sunt fiul ei. Nu este normal...
Digi World
Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună...
Digi Animal World
Momentul emoționant când o pisică dispărută se întoarce acasă, surprins pe camera de supraveghere: „Am...
Film Now
Nicole Kidman, adevărul despre scenele intime filmate cu Tom Cruise în „Eyes Wide Shut”: „Am avut o clauză...
UTV
CRBL a postat primele imagini dupa operatia de blefaroplastie. „Sper ca recuperarea sa fie usoara”