Studiul arată că unii investitori intrau în fierbere înaintea unor decizii neanticipate ale Rezervei FederaleAmericane, iar singuraexplicație este că aveau informațiileînainte de a fi publice. În perioada 1997-2013 s-au observat mișcări de prețși de volum în concordanță cu deciziile oficiale care abia ar fi urmat să vină. Și acestea se întâmplau doar cu cateva minute înainte. Când politicile monetare luau prin surprindere piața se faceau și cele mai mari profituri. Pe baza informațiilorconfidențiale s-a ajuns la câștiguri de până la 256 milioane de dolari.
Variaţiile de preţ aveau loc în perioada scurtă de timp de la momentul în care jurnaliştii primeau sub embargo comunicatul privind decizia FED-ului şi până la anunţarea publică a informaţiei. Jurnaliştii primeau comunicatul în sala de presă cu circa 10 minute înainte de publicare. Se angajau să respecte embargoul la publicare, dar din ce s-a observat, pasau informațiacătre unii jucatori din piață.
Scurgerile de informații au dus la o schimbare totală a modului de lucru.
Jurnaliștii sunt izolaț și primesc comunicatul cu deciziile luate de FED cu 20 de minute înainte de publicare, pentru a avea timp să-şi pregătească ştirile. Însă nu pot comunica cu exteriorul. Nu au acces la telefoane în cele 20 de minute, iar conexiunile la internet sunt blocate. După expirarea perioadei de embargo se restabilesc legăturile cu exteriorul și informațiile pot fi trimise cătreredacțiiși către investitori. Însă deciziile deja sunt communicate oficial.