Autoritățile braziliene se pregătesc din timp pentru eventualitatea în care o persoană purtătoare a virusului Ebola va ajunge pe teritoriul ţării. O echipă specială de medici a simulat un exerciţiu pe Aeroportul Internaţional din metropola Rio de Janeiro.
Ministerul Sănătății a anunţat o procedură pentru preluarea și izolarea eventualilor pasageri care prezintă simptomele bolii Ebola. Primul exerciţiu de simulare a preluării dintr-un avion a unei persoane care ar putea avea febră hemoragică a avut rezultate bune.
1.552 de persoane și-au pierdut viața din cauza Ebola, arată ultimul bilanţ dat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Specialişti din lumea întreagă fac eforturi pentru a descoperi antidotul pentru cea mai mare epidemie din ultimii 40 de ani.
„Doi medici americani s-au vindecat cu medicamentul Zmapp. Acesta are la bază anticorpi care încearcă să neutralizeze, să elimine virusul Ebola din sânge. Dar în medicină nu ne putem baza pe rezultatul de la unul sau doi pacienţi pentru că am avut, de asemenea, un preot spaniol şi un medic liberian, care au primit acelaşi medicament şi au murit. Dar există și vești bune, care vin de la un tratament experimental la macac, un fel de maimuță. Din 18 maimuțe care au primit acest medicament, chiar şi la cinci zile după ce a fost infectat, nici unul dintre ei nu a murit. Avem, aşadar, o speranță că există tratament”, spune specialistul britanic Peter Piot.
Între timp, Senegalul s-a înscris pe lista statelor din Africa de Vest afectate de Ebola. Guineea este considerată ţara din care epidemia s-a răspândit în Liberia, Sierra Leone şi Nigeria.