Deces misterios. Un bărbat eliberat din Coreea de Nord, găsit ars în SUA

Data publicării:
gomes

Un bărbat de 38 de ani care a fost eliberat din Coreea de Nord datorită intervenției fostului președinte american Jimmy Carter în 2010 a fost găsit mort, cu corpul în flăcări, în apropiere de San Diego, în sud-vestul Statelor Unite, au anunțat autoritățile, potrivit AFP.

Moartea lui Aijalon Gomes pare rezultatul unui suicid sau al unui accident. Un raport final ar urma să stabilească exact cauzele decesului, după încheierea examinărilor medicilor legiști, relatează Agerpres.

Un om în flăcări a fost reperat în noaptea de vineri spre sâmbătă de un agent de poliție care era în afara serviciului, au anunțat marți autoritățile.

Aijalon Gomes, care abia se mutase la San Diego, în California, din orașul său natal Boston, a fost declarat mort la locul incidentului.

În 2010, Jimmy Carter a negociat eliberarea lui Aijalon Gomes, profesor de engleză. El s-a putut întoarce la Boston în luna august a acelui an, după opt luni de captivitate și după o condamnare la opt ani de muncă forțată pentru că a intrat clandestin în Coreea de Nord dinspre China.

În iulie 2010, Gomes a încercat să se sinucidă, conform media nord-coreene. Fostul președinte democrat s-a deplasat în Coreea de Nord în august pentru a pleda cauza bărbatului în fața regimului autoritar.

Gomes a fost pus în libertate la scurt timp după și s-a întors la Boston însoțit de Jimmy Carter.

Aijamon Gomes și-a descris calvarul în închisorile regimului de la Phenian într-o autobiografie apărută în 2015, „Violence and Humanity” ('Violență și umanitate').

Într-un interviu din 2015 pentru un blog britanic, el explica faptul că încă suferă de anxietate la câțiva ani de la eliberare și că trăiește „în mare pare izolat".

În iunie 2017, un student american, Otto Warmbier, în vârstă de 22 de ani, a murit după ce a fost repatriat în comă. El a fost arestat în ianuarie 2016 în timpul unui sejur turistic în Coreea de Nord. Președintele american Donald Trump i-a acuzat pe nord-coreeni că l-au torturat.

Un american s-a sinucis în 1996 la întoarcerea în SUA după trei luni de detenție. El a intrat în Coreea de Nord înotând clandestin, gol și beat, în urma unui pariu cu un prieten. El a fost acuzat de spionaj, închis și apoi eliberat prin intervenția unui membru al Congresului american.

Comisa pentru drepturile omului a Adunării Generale al ONU a condamnat săptămâna trecută Coreea de Nord pentru încălcările asupra drepturilor omului, denunțând torturile și execuțiile sumare la care apelează Phenianul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce meserie inedită are acum Alex Pruitt, actorul din Singur acasă 3. Este de nerecunoscut
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
O dragoste ca a lor e rară. Julia Roberts, fotografie plină de tandrețe alături de soțul ei și declarație...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...