La această oră se merge pe două ipoteze care au fost vehiculate de presă și în Parlamentul ucrainean pe parcursul zilei. Una dintre variante ar fi ca Viktor Ianukovici să fie undeva la Sevastopol, un oraș care aparține Ucrainei, dar se află în republica autonomă Crimeea, unde locuitorii sunt în majoritate ruși.
Tocmai acesta este motivul pentru care se speculează că președintele demis al Ucrainei s-ar fi ascuns în acest oraș.
O altă ipoteză vehiculată este aceea că Viktor Ianukovici s-ar putea afla în buncărul unei mănăstiri din sud-estul țării, în zona Donețk. Sud-estul Ucrainei este de asemenea o zonă favorabilă președintelui demis.
O parte din membrii pazei lui Viktor Ianukovici s-au întors azi la Kiev cu o scrisoare deschisă din partea lui Viktor Ianukovici. Acesta ale transmitea parlamentarilor faptul că renunță oficial la pază.
Agenții au spus însă că nu știu unde se află președintele demis, deoarece acesta s-a îndreptat spre o direcție necunoscută după ce le-a dat scrisoarea.
După semnarea, pe 21 februarie, a armistiţiul între liderii opoziţiei şi Viktor Ianukovici, acesta a plecat cu un elicopter spre Harkov, unde a rămas peste noapte. A doua zi dimineaţă, a ajuns la Donețk. La sosirea pe aeroport, Viktor Ianukovici și gărzile sale s-au îmbarcat în două avioane, care nu au fost, însă, lăsate să decoleze, pentru că nu aveau toate documentele necesare. El a fost astfel obligat să mai rămână câteva ore la Donețk, în cursul zilei de sâmbătă.
Spre seară, o coloană de automobile a pornit spre Crimeea, unde a ajuns ieri. Acolo Victor Ianukovici s-a oprit la o reședință privată în zona Balaklava, un oraș situat la câțiva kilometri sud de Sevastopol.
Din acel moment nu se mai știe nimic de el. Între timp, la Kiev, guvernul şi preşedintele interimar încearcă să restabilească ordinea în ţară. Dacă Uniunea Europeană susţine noile autorităţi, Rusia pune sub semnul întrebării legitimitatea acestora.