Video Biden a adus explicația pentru retragerea din cursă: ”Trebuie să-mi unesc partidul. E timpul pentru voci noi, mai tinere”

Data actualizării: Data publicării:
Președintele american Joe Biden, rostind discursul despre retragerea sa din cursa pentru Casa Albă. Foto: Profimedia Images
Președintele american Joe Biden, rostind discursul despre retragerea sa din cursa pentru Casa Albă. Foto: Profimedia Images

Preşedintele american în exercițiu, Joe Biden, s-a adresat naţiunii din Biroul Oval al Casei Albe, unde a revenit după convalescența în urma COVID-19, şi a declarat, miercuri, că abandonarea campaniei sale de realegere şi susţinerea vicepreşedintelui său, Kamala Harris, în calitate de candidat democrat au fost cele mai bune modalități de a uni ţara şi de a salva democraţia, în ciuda ambiţiei sale de a câştiga un al doilea mandat. La câteva minute după încheierea discursului prezidenţial al lui Joe Biden, Donald Trump, candidatul republican la Președinția SUA, a reacţionat pe reţeaua sa, Truth Social.

Joe Biden a explicat că a renunţat să candideze pentru un al doilea mandat deoarece trebuie să „unească” Partidul Democrat înainte de alegerile prezidenţiale prevăzute să aibă loc în noiembrie. 

„În ultimele săptămâni mi-a devenit clar că trebuie să-mi unesc partidul în această acţiune crucială”, a spus el, adăugând că a venit timpul „pentru voci noi (…) voci mai tinere”, relatează AFP.

Joe Biden a apreciat că America este "mai puternică" decât "orice tiran" în discursul rostit pentru a explica refuzul său de a-l confrunta pe Donald Trump pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

"America este o idee, o idee mai puternică decât orice armată, mai vastă decât orice ocean, mai puternică decât orice dictator sau tiran", a insistat preşedintele democrat, care s-a retras oficial duminică, după ce a susţinut o dezbatere dezastruoasă la sfârşitul lunii iunie împotriva adversarului său republican.

"Este cea mai puternică idee din istoria lumii", a subliniat el.

Laude pentru Kamala Harris

Joe Biden a salutat-o pe vicepreşedinta Kamala Harris, favorita democraţilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie, numind-o o femeie "cu experienţă şi puternică".

"Este experimentată, este puternică, este competentă. Ea a fost un partener incredibil pentru mine, un lider pentru ţara noastră. Acum depinde de voi, poporul american, să alegeţi", a afirmat preşedintele democrat.

"În următoarele şase luni (…), voi continua sa reduc costurile pentru familiile care muncesc în condiţii dure şi să dezvolt economia. Voi continua să apăr libertăţile individuale şi drepturile noastre civile", a mai spus Biden.

Preşedintele democrat a ales o oră de mare audienţă, 20:00 (00:00 GMT joi), pentru a se adresa din Biroul Oval națiunii americane și lumii și pentru a vorbi despre una dintre cele mai mari tulburări politice din istoria modernă a ţării.

După săptămâni de incertitudine, slăbit de îndoielile cu privire la acuitatea sa mentală, octogenarul a anunţat în urmă cu câteva zile că renunţă la candidatura pentru un al doilea mandat, declarându-şi sprijinul pentru vicepreşedinta sa Kamala Harris.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Donald Trump a criticat discursul președintelui Joe Biden,, numindu-l „abia de înțeles” și „prost”.

Fostul președinte a scris pe Truth Social: „Discursul din Biroul Oval al escrocului Joe Biden a fost greu de înțeles și atât de prost!”.

Într-o postare ulterioară, el a mai scris: ”Escrocul Joe Biden și mincinoasa Kamala Harris sunt o mare rușine pentru America - nu a existat niciodată un moment ca acesta”. Cu majuscule, să fie mai clar și mai răspicat pentru toată lumea.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Ce spune Andreea Bălan despre căsătoria cu Victor Cornea: „O hârtie nu face diferența, noi ne iubim foarte...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Ce limbă vorbeau românii în Evul Mediu. Cum își spuneau în vremea lui Ștefan cel Mare și de unde vine numele...
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Dieta care l-a adus pe Joaquin Phoenix într-un punct critic. Actorul din „Joker: Folie a Deux”, extrem de...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale