Preşedinta Maia Sandu a afirmat, duminică, data la care se împlinesc doi ani de când Republica Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană, că ţara sa a făcut paşi hotărâţi pe calea europeană, dar mai este mult de lucru.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Potrivit Maiei Sandu, în aceşti doi ani s-au făcut paşi hotărâţi pe calea europeană, iar eforturile au fost răsplătite cu decizia pozitivă de iniţiere a negocierilor de aderare. Mai avem mult de lucru, a adăugat ea.
„Exact acum doi ani, la 3 martie 2022, am semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În aceşti doi ani am făcut paşi hotărâţi pe calea europeană, iar eforturile noastre susţinute au fost răsplătite cu decizia pozitivă de iniţiere a negocierilor de aderare, un semnal clar că suntem pe drumul cel corect. Aderarea la UE înseamnă condiţii mai bune în şcoli şi grădiniţe, drumuri modernizate, poduri noi, spitale dotate cu echipamente moderne şi, cel mai important, înseamnă pace şi securitate”, a scris Maia Sandu pe reţelele de socializare.
Şefa statului a adăugat că „avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse”.
„Împreună, avem puterea de a depăşi orice obstacol şi de a construi un viitor mai bun pentru Republica Moldova în marea familie europeană”, se mai arată în mesajul preşedintei.
Republica Moldova a depus o cerere de aderare la Uniunea Europeană pe 3 martie 2022. Pe 17 iunie 2022, Comisia Europeană şi-a emis avizul privind cererea de aderare la UE, iar pe 23 iunie Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de ţară candidată. La sfârşitul anului trecut, pe 14 decembrie 2023, Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană, scrie newsmaker.md, potrivit News.ro.
Editor : C.L.B.