Kamala Harris îl invită pe Trump la încă o dezbatere, în octombrie. Replica miliardarului

Data actualizării: Data publicării:
colaj foto donald trump kamala harris
Donald Trump și Kamala Harris. Fotografii: Profimedia

Candidata democrată la alegerile prezidențiale din noiembrie, Kamala Harris, actualul vicepreședinte al SUA, a acceptat invitația postului de televiziune CNN de a participa la o nouă dezbatere cu contracandidatul său republican, fostul președinte Donald Trump. Dacă Trump va accepta, confruntarea ar putea să aibă loc pe 23 octombrie, scrie Axios.

ACTUALIZARE 22.30: Donald Trump a spus că este „prea târziu” pentru o altă dezbatere prezidențială, deoarece americanii au început deja să voteze, făcând referire la votul anticipat, care a început sâmbătă în câteva state americane, precum și la votul prin corespondență.

„Problema cu o altă dezbatere este că deja e prea târziu, votarea deja a început”, a spus candidatul republican, în timpul unui miting din Carolina de Nord, potrivit CNN.

El a mai spus că rivala sa democrată vrea o altă dezbatere, deoarece „pierde rău”. CNN amintește însă că sondajele nu arată un avans clar pentru niciunul dintre cei doi candidați.

Trump nu poartă o amintire prea plăcută de la confruntarea cu Harris, căci toate analizele care au fost făcute ulterior acesteia au indicat faptul că democrata a ieșit câștigătoare din acest test preelectoral.

Știrea inițială

Trump a scris pe Truth Social la începutul acestei luni că „nu va exista o a treia dezbatere” - dar campania lui Harris a făcut presiuni pentru o altă rundă de la încheierea primei lor confruntări.

Pentru Trump ar fi a treia, pentru că el a avut deja o dezbatere cu Joe Biden, candidatul inițial al democraților, actual președinte în exercițiu.

În dimineața de după prima lor dezbatere, Trump a declarat pentru „Fox & Friends” că este „mai puțin înclinat” să participe la o nouă confruntare cu Harris. Săptămâna trecută, însă, le-a spus reporterilor că ar putea fi deschis unei alte dezbateri „dacă ar avea dispoziția potrivită”.

Harris a decis sâmbătă să scrie pe contul său de la rețeaua X că va accepta cu plăcere o a doua dezbatere, la 23 octombrie. Vicepreședintele l-a etichetat pe Trump în postare, adăugând: „Sper că @realDonaldTrump mi se va alătura”.

Aceasta ar fi a doua dezbatere moderată de CNN după confruntarea dintre președintele Biden și Trump, care a stârnit apeluri pentru ca președintele să se retragă din cursa pentru 2024.

„Donald Trump nu ar trebui să aibă nicio problemă în a fi de acord cu această dezbatere”, a declarat președintele campaniei democrate, Jen O'Malley Dillon. „Este același format și aceeași configurație ca dezbaterea CNN la care a participat și pe care a spus că a câștigat-o în iunie, când a lăudat moderatorii, regulile și ratingurile CNN”.

CNN a oferit campaniilor un format similar dezbaterii din iunie, în care cei doi candidați vor răspunde întrebărilor timp de 90 de minute, fără public în studio.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un bărbat care a cumpărat cu doar 1 euro o casă de vis în Italia a descoperit de ce italienii își vând...
Digi FM
Sofia Vicoveanca, despre onorariile pe care le ia la evenimente: „Niciodată n-am cerut mult, am fost o copilă...
Pro FM
Selena Gomez, reacție după ce fanii i-au reproșat că se victimizează pentru că nu poate avea copii: „Lăsați-o...
Film Now
Halle Berry, dezvăluiri despre fiica ei adolescentă: „A murit și o parte din mine atunci!” Cu ce problemă s-a...
Adevarul
Directoarea companiei din Budapesta conectată cu explozia pagerelor din Liban a primit amenințări, a...
Newsweek
2.000.000 pensionari iau pensie mai mare cu 100 de lei în octombrie. De ce intră pe card mai devreme
Digi FM
Cum a rămas un bătrân fără pensia pe o lună, 5 000 de lei, bani pe care tocmai îi scosese de la bancomat...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină...
UTV
Brad Pitt si iubita sa, Ines de Ramon, stralucesc la premiera filmului „Wolfs” in Hollywood, alaturi de...