Hezbollah a atacat cu o „dronă explozivă” o poziție militară din nordul Israelului

Data publicării:
hezbollah israel
Sirenele de alertă au fost activate în regiunea Beit Hillel. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a anunţat că a lansat o "dronă explozivă", duminică, împotriva unei poziţii militare în nordul Israelului. Gruparea continuă să răzbune moartea unui lider al unei grupării afiliate, ucis în urma unei lovituri israeliene în estul Libanului, relatează AFP.

Mişcarea pro-iraniană a publicat de asemenea o înregistrare video arătând ceea ce aceasta a spus că sunt situri din Israel cu coordonatele lor, fără a le identifica, la cinci zile după ce a dezvăluit imagini cu Haifa - făcute conform ei - de o dronă care a survolat acest mare port din nordul Israelului, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sâmbătă, o sursă de securitate libaneză a indicat că un lider al grupării islamiste Jamaa Islamiya, apropiat de Hamasul palestinian, a fost ucis într-o lovitură israeliană care a vizat vehiculul său în Khiara, în Bekaa. Armata israeliană a confirmat că a "eliminat" acest oficial acuzat că a furnizat arme Hamas.

De la începutul războiului în 7 octombrie între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza, Hezbollah şi grupări aliate, care susţin Hamasul, au făcut schimb de tiruri transfrontaliere.

Într-un comunicat duminică, Hezbollah a declarat că luptătorii săi au lansat un "atac aerian cu o dronă încărcată cu explozibili" asupra unei cazărmi israeliene din Beit Hillel, ca "ripostă la atacul inamicului israelian în Khiara".

Armata israeliană a afirmat într-un comunicat că o "dronă ostilă lansată dinspre Liban" a intrat în nordul Israelului, dar a fost interceptată. "A căzut în regiunea Beit Hillel fără a provoca victime", conform armatei.

Sirenele de alertă au fost activate în regiune.

Cele peste opt luni de violenţe între Hezbollah şi armata israeliană în zonele de graniţă au făcut cel puţin 480 de morţi în Liban, dintre care majoritatea sunt combatanţi ai Hezbollah şi 93 de civili, conform unui bilanţ realizat de AFP. De partea israeliană şi-au pierdut viaţa cel puţin 15 soldaţi şi 11 civili, potrivit agenţiei de presă citate.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri