Hackerii au început să atace site-urile autorităților din Elveția, înainte de summit-ul pentru Ucraina

Data publicării:
Hacker work at computer in hoodie. Generate Ai
Foto: Profimedia Images

Autorităţile elveţiene au constatat joi, „aşa cum se aşteptau”, primele atacuri cibernetice legate de organizarea de către această ţară alpină a Conferinţei de pace în Ucraina în acest weekend, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Ne aşteptam la astfel de atacuri, nu există niciun pericol acut în prezent”, a indicat Oficiul federal pentru securitatea cibernetică într-un comunicat, fără a atribui originea atacurilor.

Aceste atacuri de suprasolicitare, cunoscute şi sub acronimul englez DDoS (Distributed Denial of Service), „au dus la mici blocaje în intervalul de toleranţă definit. Funcţionarea unităţilor vizate nu a fost afectată în mod semnificativ”, a precizat Oficiul.

Cu astfel de atacuri cibernetice, „hackerii vizează să lanseze manevre de perturbare în spaţiul cibernetic pentru a-şi difuza mesajul politic şi a atrage atenţia”, adaugă autorităţile elveţiene, care au spus că se aşteptau la astfel de tentative.

Zeci de lideri din lumea întreagă se vor reuni sâmbătă şi duminică în Elveţia cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru un summit conceput ca un „prim pas” pentru a găsi o cale spre pacea în Ucraina, în prezenţa a aproape 100 de ţări şi organizaţii internaţionale, dar în absenţa Rusiei şi Chinei.

Obiectivul summitului, solicitat de Kiev, este de a „inspira un viitor proces de pace”, dar rezultatul reuniunii rămâne incert.

Ucraina speră să obţină un sprijin internaţional larg pentru stabilirea condiţiilor pe care le consideră necesare pentru a se pune capăt războiului.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri