Fondatorul Telegram a vrut să își mute familia la Paris în 2018, spune mama celor trei copii ai lui Pavel Durov

Data actualizării: Data publicării:
Pavel Durov
Foto: Profimedia Images

Fondatorul Telegram Pavel Durov s-a gândit să își mute familia la Paris în 2018, în același an în care s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron și a discutat cu acesta despre dobândirea cetățeniei franceze, scrie Politico.

Irina Bolgar, fosta parteneră a lui Durov și mama a trei dintre copiii săi, a declarat pentru Politico că a semnat un acord pentru închirierea unei case de 105.000 de euro pe lună în Neuilly-sur-Seine, o suburbie pariziană de lux, unde intenționa să se stabilească împreună cu copiii lor.

Fondatorul și directorul general al Telegram a fost arestat la 24 august în apropiere de Paris și, de atunci, a fost pus sub acuzare pentru șase capete de acuzare legate de activități ilicite pe aplicație. El are interdicție să părăsească Franța și trebuie să se prezinte la o secție de poliție din Paris de două ori pe săptămână.

Istoria lui Durov cu Parisul precede cu mult arestarea sa. Șeful Telegram s-a întâlnit cu Macron în 2018, într-un moment în care președintele francez dorea să prezinte Franța ca o nouă destinație de top pentru antreprenori, în special în sectorul tehnologiei. Președintele însuși i-a acordat cetățenia franceză.

Bolgar a declarat că a avut o relație cu Durov între 2013 și 2022, mai întâi în Rusia și apoi la distanță, deoarece magnatul tehnologic s-a mutat în Emiratele Arabe Unite, unde recunoașterea copiilor cuplului, născuți în afara căsătoriei, s-a dovedit dificilă. Ea și copiii ei s-au mutat apoi în Europa, a povestit Irina Bolgar, însă „a menținut relații de familie” cu Durov până în 2022.

„În 2018, când am venit în Europa, am avut ideea de a ne stabili în Franța”, a explicat Bolgar, care a adăugat că s-a interesat cu privire la școlarizarea celor trei copii ai lor, a obținut un permis de ședere în toamna aceluiași an și apoi a semnat un contract de închiriere pentru o nouă casă pentru familia lor în noiembrie. Durov a semnat un „acord autentificat de un notar” francez pentru a plăti toate taxele de închiriere ale Irinei Bolgar, a mai spus ea.

Durov nu avea în plan să locuiască cu ei

Durov „nu s-a gândit să locuiască în acea casă”, dar intenționa să o viziteze pe Bolgar și pe copiii lor, dacă aceștia ar fi ales să se stabilească în Franța.

Ulterior Bolgar s-a răzgândit și a anulat acordul înainte de a se muta. Ea s-a stabilit în cele din urmă la Geneva, dar a continuat să se întâlnească cu Durov la Paris, petrecând vacanțele în palatele din centrul orașului, inclusiv la Ritz.

Până în 2022, Bolgar și Durov au continuat să discute despre planurile de a cumpăra o casă, fie în Geneva, fie în orașe franceze apropiate de granița cu Elveția. Bolgar s-a interesat, de asemenea, de proprietăți din Paris și din împrejurimi, unele pe care le-a vizitat și despre care a vorbit cu Durov, a mai afirmat ea.

Cuplul a discutat „despre cumpărarea de case în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro” și „în același timp, a luat în considerare și case în valoare de 100 de milioane de euro”.

Potrivit relatării sale, relația dintre Irina Bolgar și Pavel Durov s-a încheiat „complet” în 2022, procedurile fiind în curs în Elveția, unde locuiește ea.

Franța a contactat Elveția în legătură cu acuzațiile formulate în procedurile dintre Bolgar și Durov, potrivit unor persoane familiarizate cu cazul în Franța și Elveția, conform Politico.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
VIDEO: Un pacient a fost pus să cântat în timp ce era operat pe creier. De ce medicii chirurgi l-au...
Digi FM
Cum arată ceasul de 3 milioane de dolari purtat de Salman Khan. 714 diamante împodobesc accesoriul realizat...
Pro FM
Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Femeia care a afirmat prima că imigranții din SUA mănâncă animale de companie recunoaște că sunt informații...
Newsweek
Atacatorul care a vrut să-l ucidă pe Trump a dat un interviu în Newsweek România. Ce spunea în 2022?
Digi FM
ÎPS Teodosie, despre cum trebuie să se roage femeile acasă: “Cu capul acoperit, în fustă. Să nu se roage în...
Digi World
"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...