Video Biden face apel la calm după tentativa de asasinat asupra lui Trump: „În America ne rezolvăm neînțelegerile la urne”

Data actualizării: Data publicării:
joe biden în timpul discursului din Biroul Oval din 14 iulie
„Retorica politică din această ţară a devenit foarte aprinsă”. Foto: Profimedia Images

Preşedintele SUA, Joe Biden, le-a cerut americanilor, duminică, să „scadă temperatura politică” şi să-şi amintească că sunt vecini care trăiesc în aceeași țară, după tentativa de asasinat asupra republicanului Donald Trump de la mitingul pe care îl susținea în statul Pennsylvania, în urma căruia acesta a fost rănit. 

Împuşcarea republicanului Donald Trump la un miting în Pennsylvania care a avut loc sâmbătă „ne obligă pe toţi să facem un pas înapoi”, a spus Biden. „Din fericire, Trump nu a fost rănit grav”, a spus el, relatează Reuters, potrivit News.ro. 

„Nu putem permite ca această violenţă să devină normală. Retorica politică din această ţară a devenit foarte aprinsă. Este timpul să o temperăm", a spus el. „Cu toţii avem responsabilitatea de a face acest lucru".

„În America ne rezolvăm neînțelegerile la urne. Acum aşa facem. La urnele de vot. Nu cu gloanţe", a spus Biden într-un discurs care a durat aproximativ şapte minute şi a fost transmis în direct de principalele reţele de ştiri şi de canalul conservator Fox News.

A fost a treia oară când Joe Biden a folosit cadrul formal al Biroului Oval pentru a comenta probleme de importanţă majoră pentru americani de când a preluat puterea în 2021.

De această dată, mai sunt mai puţin de patru luni până la alegerile din 5 noiembrie, iar viitorul politic al lui Biden este pus sub semnul întrebării.

O demonstrație în lupta cu democrații care cer retragerea președintelui din cursa pentru Casa Albă

Apariţia lui Biden i-a permis să demonstreze puterea mandatului de conducere, o imagine simbolică importantă în timp ce se luptă cu mai mulți oficiali din propriul Partid Democrat care doresc ca liderul în vârstă de 81 de ani să se retragă din cursa pentru realegere din cauza îngrijorărilor că nu are acuitatea mentală pentru un nou mandat de patru ani.

Biden a trecut în revistă câteva dintre multiplele cazuri de violenţă politică din SUA din ultimii ani, inclusiv atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de către loialiştii lui Trump şi rănirea cu ciocanul a lui Paul Pelosi, soţul fostului preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, în 2022.

„Violenţa nu a fost niciodată răspunsul", a spus Biden.

Patru preşedinţi americani au fost asasinaţi şi mai mulţi au scăpat de tentative de asasinat. Mai mulţi candidaţi la preşedinţie au fost împuşcaţi, unii mortal.

Oficialii de la Casa Albă speră că tentativa de asasinare a lui Trump ar putea reduce presiunea asupra lui Biden de a se retrage, determinându-i pe democraţi să se ralieze în jurul său.

Biden a bâlbâit câteva cuvinte şi fraze în discursul său, un lucru care a devenit obişnuit pentru preşedintele care se află în centrul atenţiei după prestaţia sa ezitantă la dezbaterea din 27 iunie.

După ce a terminat discursul, Fox News Channel şi alte canale de ştiri conservatoare au subliniat poticnelile sale.

Discursul lui Biden din Biroul Oval a fost unul rar. În octombrie anul trecut, el a ţinut un discurs în prime-time pentru a comenta conflictele din Gaza şi Ucraina, iar în iunie 2023 a vorbit atunci când s-a ajuns la un acord cu republicanii pentru a evita încălcarea plafonului datoriei SUA.

Campania sa a renunţat la atacurile verbale la adresa lui Trump pentru a se concentra în schimb pe viitor. La câteva ore după împuşcăturile de sâmbătă, campania lui Biden a retras reclamele televizate şi a suspendat alte comunicări politice.

„În această seară cer fiecărui american să se angajeze din nou", a spus Biden. „Ura nu trebuie să aibă un port sigur".

Dar el a spus că este corect să contrasteze viziunea sa cu cea a fostului preşedinte, şi că a planificat să facă acest lucru în curând. Biden a anulat luni o călătorie în Texas pentru un discurs privind drepturile civile, dar va merge marţi la Las Vegas.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Regretul unui bărbat că și-a instalat panouri fotovoltaice: „Panourile solare au...
Digi FM
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță în fiecare lună. El și fosta soție s-au despărțit după 20 de...
Pro FM
Ana Baniciu, criticată după ce și-a luat fiul de patru luni la o petrecere: "Ce tâmpenie să duci copilul în...
Film Now
I-a lăsat pe toți cu gura căscată! Brooke Shields, într-o rochie mini, verde neon, la 59 de ani. Picioare...
Adevarul
Europa ruptă-n două. Țările care se pregătesc să-i țină piept lui Putin și cele care vor să facă afaceri cu el
Newsweek
Ministerul Muncii anunță ziua când intră pensia pe card în octombrie. Pensionarii iau bani în plus
Digi FM
Radu Vâlcan, urare originală de ziua Adelei Popescu: "O să mă certe că o arăt așa". Ce spunea actrița despre...
Digi World
O lună fără alcool îți poate îmbunătăți sănătatea? 5 schimbări pozitive pe care le-ai putea observa
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Visul fanilor s-a împlinit. Sandra Bullock și Keanu Reeves, împreună pe aceeași scenă, la 30 de ani de la...
UTV
Lisa Marie Presley a tinut in casa cadavrul fiului sau timp de 2 luni. Benjamin s-a sinucis la 27 de ani