Numărul democraților care îl îndeamnă pe Biden să se retragă crește la aproape 20

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden la tribună
Președintele Biden este presat să se retragă. Foto: Profimedia

Aproape 20 de democrați din Congres i-au cerut președintelui Joe Biden să se retragă din cursa pentru alegerile din 2024, iar numărul acestora crește pe zi ce trece. Și grupul transcende liniile generaționale și ideologice din partid, scrie Politico.

Majoritatea membrilor sunt parlamentari de rând, deoarece conducerea democrată a continuat să susțină public realegerea președintelui. Cu toate acestea, deputații care îi cer lui Biden să se retragă din cursă s-au extins la democrați de top din domeniul securității naționale, precum Reps. Jim Hines (D-Conn.) și Adam Smith (D-Wash.), membri de rang înalt în comisiile pentru serviciile de informații și, respectiv, pentru serviciile armate.

Majoritatea dintre aceștia provin din districte sigure pe care președintele le-a câștigat cu marje mari în 2020. Reprezentantul Lloyd Doggett (D-Texas), primul deputat care i-a cerut lui Biden să pună capăt candidaturii sale la realegere, reprezintă un loc albastru” sigur și este în Congres de aproape trei decenii.

Doggett a declarat pentru CNN pe 11 iulie că Biden ar trebui să ia "decizia dureroasă" de a se retrage "în favoarea unui candidat mai puternic". Reprezentantul Seth Moulton (D-Mass.) a avertizat la 10 iulie că numele lui Biden pe lista democraților pune partidul "pe o cale de a pierde".

Alții, precum Reps. Eric Sorensen (D-Ill.), Pat Ryan (D-N.Y.), Hillary Scholten (D-Mich.) și Mike Levin (D-Calif.) sunt deputați mai tineri și provin din districte purpurii care ar putea deveni mai greu de câștigat dacă Biden trage în jos biletul - o temere uriașă pentru aproape toți democrații din Deal.
Un singur senator a cerut public ca Biden să se retragă, Peter Welch din Vermont, deși alți senatori au ridicat semne de întrebare cu privire la viitorul lui Biden în listă. O întâlnire între senatorii democrați și principalii consilieri ai lui Biden nu i-a liniștit joi pe acești parlamentari, dar niciunul nu i-a cerut să renunțe, cel puțin nu încă.

În același timp, zeci de democrați din Camera Reprezentanților au insistat public că îl susțin pe președinte, unele dintre cele mai puternice susțineri venind din partea liderilor Congressional Black Caucus. Cu toate acestea, mulți democrați rămân îngrijorați de perspectivele lui Biden în noiembrie și de potențialele efecte în urma scrutinului, chiar și unii dintre cei care îl susțin public. Diviziunea a înghețat partidul, frustrând legislatorii din toate părțile care spun că dezbaterea continuă nu face decât să-l ajute pe fostul președinte Donald Trump.

După cum a relatat anterior POLITICO, unii democrați din Camera Reprezentanților au redactat deja declarații prin care îi cer lui Biden să se retragă din cursă, anticipând conferința de presă nescripturală de joi seară. Dar nu toți și-au făcut încă publice îngrijorările, ezitând probabil după ce Biden a părut suficient de solid în acea apariție.

În ultimele zile, Biden a încercat să își consolideze sprijinul aliaților din Congres, întâlnindu-se cu blocuri cheie ale caucusului democrat, dintre care mulți și-au exprimat în privat îngrijorarea față de candidatura lui Biden în fața conducerii lor.
Și este dificil de prezis câți democrați ar mai putea cere ca Biden să renunțe la candidatură în zilele următoare, cu legislatorii plecați din D.C., cu ochii pe convenția republicană și cu mai multe interviuri cu Biden în program.

Editor : Sebastian Eduard

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Aflat pentru prima dată în spațiu, un astronaut NASA a privit spre Pământ: „Am trăit o minciună până...
Digi FM
O femeie care avea pensia 2000 lei a primit la recalculare 10.000 lei. „Eu când am văzut o sută de milioane...
Pro FM
Ricky Martin, cel mai fericit alături de copiii săi. Imagine adorabilă cu Lucia și Renn. „Zâmbetul tău spune...
Film Now
Christina Applegate, actualizare sfâșietoare privind sănătatea sa. Impactul bolii asupra ei, tot mai puternic
Adevarul
Singura excepție în care ai voie să depășești pe linie continuă. Puțini șoferi știu această regulă
Newsweek
Cum au pierdut SUA un dispozitiv nuclear la 8.000 de metri în Himalaya. Era „setat” pe China
Digi FM
Motivul pentru care ultima dorință a lui Alain Delon nu va fi îndeplinită
Digi World
Câți bani au cheltuit doi tineri ca să călătorească în 65 de țări din lume, în doar nouă luni: „Trebuie să...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Jennifer Garner s-a simțit ca "un pion" în încercarea lui J.Lo de a-și repara căsnicia cu Ben Affleck. S-a...
UTV
Dana Marijuana a fost testata pozitiv la drugtest. Cantareata a fost oprita in trafic la 2 Mai