Reducerea TVA la carne, posibilă doar din 2014 şi în anumite condiţii
Data publicării:
După reducerea TVA la pâine, ministrul Agriculturii Daniel Constantin anunţă pentru 2014 posibile reduceri de TVA la legume, fructe şi lapte. Însă românii se pot bucura de preţuri mai mici la aceste alimente doar în cazul în care se dovedeşte că reducerea TVA la pâine de la 24% la 9% a fost o măsură bună.
„Obiectivul pe care l-a avut FMI, şi e normal, pentru a nu schimba indicatorii macroeconomici ai României, a fost ca încasările la bugetul de stat să fie cel puţin aceleaşi”, arată ministrul.
„După o perioadă, să zicem un an, se va face o evaluare dacă efectul reducerii TVA la pâine a fost benefic, în sensul că s-a redus preţul pâinii, că am salvat acele societăţi, am salvat locuri de muncă, dar am avut şi încasări cel puţin egale la bugetul de stat. Dacă toate aceste lucruri sunt corecte, atunci putem să reducem, eu sper ca următorul produs să fie carnea. Sper să fie chair mai multe: şi legumele şi fructele şi laptele, pentru că şi acolo există un grad de evaziune destul de mare”, a explicat Daniel Constantin.