(P) Pentru o planetă mai verde și mai curată. O schimbare mică cu un impact mare: capacele care rămân atașate
Poluarea cu plastic rămâne o problemă globală, o amenințare pe termen lung pentru mediul înconjurător, oameni și planetă. De la materialele de plastic de unică folosință, sticle și ambalaje, plasticul distruge mediul înconjurător. Este nevoie de sute de ani pentru ca materialele plastice să se descompună, timp în care dăunează faunei și florei sălbatice, poluează oceanele și râurile și aglomerează depozitele de deșeuri. Parcursul nostru actual nu este unul sustenabil și trebuie să acționăm acum.
Potrivit unui raport al Ocean Conservancy, se estimează că 8 milioane de tone de plastic ajung în oceane în fiecare an. Acest lucru este echivalent cu descărcarea unui camion de gunoi plin de plastic în ocean în fiecare minut. Totodată, materialele plastice de unică folosință, inclusiv sticlele și capacele, reprezintă o parte semnificativă a poluării cu plastic. Fundația Ellen MacArthur raportează că 32% din ambalajele de plastic nu ajung în sistemele de colectare, ci în ecosisteme. După o analiză atentă a vieții marine, Organizația Națiunilor Unite a estimat că peste 800 de specii din întreaga lume sunt afectate de deșeurile marine, prin ingestie și deteriorarea habitatului.
Procesul de descompunere a materialelor plastice poate dura secole. O sticlă de plastic, de exemplu, poate rămâne în mediul înconjurător timp de 450 de ani sau mai mult. Această longevitate înseamnă că deșeurile de plastic pe care le generăm astăzi vor continua să dăuneze planetei generații la rând. Mai recent, în alimente și apă au fost găsite microplastice, adică particule minuscule de plastic cu o dimensiune mai mică de 5 mm. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la potențialele riscuri pentru sănătate și derulează permanent studii în acest sens.
În ultimii ani, am devenit mai conștienți ca niciodată de impactul pe care alegerile noastre îl au asupra mediului. Dacă la început era doar interesant să vorbești despre conceptul de sustenabilitate, acum acesta a început să fie înțeles la un nivel mai profund, din ce în ce mai mulți oameni integrându-l în stilul lor de viață. Iar companiile inovează constant, dând viață unor soluții sustenabile, precum capacele care rămân atașate de ambalaj.
Tetra Pak împreună cu Olympus Foods România au introdus pe piața din România capacele atașate pentru laptele și băuturile vegetale Olympus. Această acțiune îndeplinește în avans cerințele Directivei Uniunii Europene privind produsele din plastic de unică folosință (SUP), care va deveni obligatorie din iulie 2024. Conform acesteia, capacele trebuie să rămână atașate de ambalaj pentru a ajunge împreună la reciclare.
Data viitoare când veți alege un produs cu capac atașat, făceți-o cu încredere, conștienți de contribuția individuală pe care o aveți în combaterea poluării cu plastic!
Capacele atașate: inovație pentru sustenabilitate
Capacele atașate pot părea un pas mic, dar au un potențial uriaș de a genera o schimbare în ceea ce privește poluarea cu plastic. Haideți să înțelegem mai bine impactul acestei inovații Tetra Pak:
Mai puțin gunoi, mai multă frumusețe: Capacele rămân atașate de ambalaj, reducând astfel șansele ca acestea să ajungă la gunoi sau în mediul înconjurător;
Protejarea florei și faunei marine: La nivel global, se va reduce considerabil cantitatea de deșeuri marine, capacele de plastic reprezentând acum aproximativ 80% din cantitatea de deșeuri din ape, mări și oceane; vor scădea efectele negative ale poluării marine asupra ecosistemului, faunei sălbatice, pescuitului și, implicit, a transportului marin;
Spuneți NU poluării cu plastic: Când alegeți produse cu capace atașate, transmiteți implicit mesajul ferm de susținere a unui stil de viață sustenabil; este un pas mic cu un impact mare, iar alegerile individuale îi pot inspira și pe cei din jur să facă la fel.
Așadar, sustenabilitatea nu este doar un concept la modă, este o alegere care permite fiecăruia în parte să aducă o schimbare. Poluarea cu plastic reprezintă o urgență de mediu la nivel global și fiecare alegere poate să facă diferența. Alegând produse cu capace atașate, faceți un pas concret către reducerea deșeurilor de plastic și protejarea planetei, pentru că, până la urmă, cu toții ne dorim același lucru - o lume mai curată, mai verde și mai frumoasă pentru noi și pentru generațiile viitoare.
- Etichete:
- mediul inconjurator
- tetrapak
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News