Afacerea pentru care statul decontează 100% din investiţie. Care sunt condiţiile
Data actualizării: Data publicării:
Solicitanții care vor să deruleze activități de întreținere și reparare a autoturismelor sunt eligibili pentru a primi ajutoare de până la un milion de euro. De asemenea, în anul 2017 vor fi lansate două linii de finanțare în cadrul cărora aceste investiții vor fi decontate 100%. Sprijinul nerambursabil poate fi cerut de către persoanele fizice autorizate (PFA), dar și de către societățile comerciale.
Aceste afaceri se pot înregistra la Oficiul Registrului Comerțului sub codul CAEN 4520 - Întreținerea și repararea autovehiculelor. Prin activarea acestui cod CAEN, întreprinderea poate desfășura activități de reparații mecanice ale componentelor electrice, de injecție, reparații ale caroseriei, ale motorului, dar și activități de întreținere, precum spălare sau vopsire.
Fondurile nerambusabile pentru activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor pot fi accesate de către PFA-uri, întreprinderile individuale (ÎI), întreprinderile familiale (IF), dar și de către societățile comerciale, cele mai frecvente fiind societățile cu răspundere limitată.
Fondurile nerambusabile disponibile în anul 2017 vor fi alocate atât pentru începerea unor activități în acest domeniu de activitate, cât și pentru dezvoltarea unor service-uri auto cu istoric. Totuși, prin intermediul fondurilor europene nerambusabile sunt sprijinite societățile debutante (start-up) doar în spațiul rural.
În mediul urban, o activitate de întreținere și reparare a autovehiculelor este eligibilă pentru obținerea unui ajutor financiar doar în cazul în care este desfășurată de către o întreprindere cu istoric (nu neapărat în acest domeniu). În spațiul urban, cu alte cuvinte, societățile de tip start-up fără un istoric minim de un an fiscal integral nu pot accesa fonduri europene nerambursabile.
Societățile start-up înregistrate în mediul urban pot primi doar ajutoare financiare din fonduri naționale.