O nouă creștere a prețurilor aurului, conform cifrelor comunicate astăzi de BNR. Prețul se apropie de 400lei/gr și promite câștiguri importante celor care au investit la un moment dat în acest metal nobil.
Conform BNR, gramul de aur s-a scumpit vineri cu 5,4592 lei (1,38%), ajungând la o cotaţie de 399,9201 lei, de la 394,4609 lei, cât anunţase joi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record, informează Agerpres..
Aurul este una din cele mai sigure forme de păstrare a averilor, iar băncile din România propun două modalități de investire. Poți cumpăra aur fizic, acesta fiind disponibil sub formă de lingouri bătute sau turnate și monede de aur pur de diverse mărimi și gramaje.
În ciuda fluctuațiilor de preț, valoarea aurului aduce întotdeauna stabilitate și siguranță, acesta fiind în același timp și foarte ușor de vândut atât în străinătate, cât și în România.
Odată achiziționat aurul, poți alege una din cele două opțiuni: fie îl iei cu tine și îl păstrezi unde consideri tu de cuviință, fie îl lași la în custodie în banca de unde l-ai cumpărat, aceasta obligânu-se să îl răscumpere.
Randament spectaculos
Așadar cât ți-ar fi adus investiția în aur în acest an?
Dacă ai fi cumpărat la începutul anului 10 grame de aur, cursul oficial ar fi fost de 300,6318, iar tot aurul (10grame) ar fi costat 3.006,318lei. Acum valoarea aurului ar fi fost 3999,201 – adică investiția ți-ar fi adus un randament de peste 33%. Adică de aproximativ șase ori mai mult decât dacă ai fi investit într-un deposit bancar, pentru aceeași perioadă.
Altfel spus, o investiție de 10.000 de lei în aur ți-ar fi adus în buzunar, acum, 13.300lei.
Interesant este că aurul a avut o creștere fulminantă doar în ultimul an. În primii doi ani al Războiul din Ucraina, care ar fi trebuit să-l influențeze, aurul a crescut cu doar 12%.
Citește și
Salariul minim brut pe economie va crește la 4.050 de lei de la 1 ianuarie 2025, anunță Marcel Ciolacu
Prețurile la carburanți au crescut pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu și din Ucraina. Expert: Urmează și alte scumpiri
Editor : Sebastian Eduard